TvObzor
EDITORS DONOSE TURNEJU NAJVEĆIH HITOVA U ZAGREB

Prva retrospektiva dosadašnjih uspjeha benda iz Birminghama
Objavljeno 13. rujna, 2019.
Bend 8. veljače u Malu dvoranu Doma sportova donosi 15 najpoznatijih singlova i tri potpuno nove pjesme

Grupa Editors donosi 8. veljače u Malu dvoranu Doma sportova svoju turneju najvećih hitova koju prati izdanje "Black Gold", gdje će se uz 15 najpoznatijih singlova naći i tri potpuno nove pjesme. Bit će to ujedno i njihov najbrojniji samostalni koncert kod nas, nakon više puta rasprodanih klupskih i festivalskih nastupa. Grupa koja se tijekom 15 godina impresivne karijere jako posvetila fanovima iz Hrvatske pripada u red rijetkih izvođača koji se kod nas iz koncerta u koncert sele u sve veće prostore.

Album "Black Gold" prva je retrospektiva dosadašnjih uspjeha Editorsa, ali i pogled u budućnost jednog od najvažnijih otočkih bendova posljednjih desetljeća. Izdanje, koje 25. listopada objavljuje PIAS, uključuje 13 pjesama sa šest studijskih albuma, kao i tri potpuno nove skladbe – "Upside Down", ljetnu festivalsku himnu "Frankenstein" i naslovnu "Black Gold". Za pomoć pri realizaciji nove glazbe bend se okrenuo poznatom producentu Jacknife Leeju, poznatom po radu s U2, REM i Killersima, a omot albuma autorsko je djelo Toma Hingstona, suradnika Massive Attacka i Chemical Brothersa.

"Priče o ‘best off-u‘ vrte se već tri ili četiri godine, ali nikako da dođe pravi trenutak", priznao je frontman Tom Smith i dodao kako su više bili usredotočeni na nove albume. S 15 godina dugom biografijom ispunjenom ozbiljnim globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima ("Back Room" je, primjerice, bio nominiran za nagradu Mercury) izgleda da je došao pravi tren da se istaknu sve najvažnija autorska dostignuća Editorsa: "Papillon", "Munich", "Sugar", "Hallelujah (So Low), "A Ton Of Love", "An End Has A Start", "Smokers Outside Hospital Doors”…

Sve ih grupa donosi na novi zagrebački susret, njihovo najveće samostalano gostovanje u Hrvatskoj.

Ulaznice po early bird cijeni od samo 170 kuna, u prodaji su od 9. rujna, a ta cijena ostat će aktualna do 20. listopada, kada se penje na 190 kuna. Ako ih ostane, na dan koncerta ulaznice će iznositi 220 kuna. (N.K.)