Sport
TREĆA HNL “ISTOK”: ZRINSKI 270 MINUTA NETAKNUTE MREŽE

Denis Pintarić suparnicima zaključao jurjevačka vrata
Objavljeno 11. rujna, 2019.
I s drugog su se ovosezonskog gostovanja nogometaši Zrinskog vratili s bodom. Slično vrijednim i značajnim kao startni iz Jelisavca gdje su štićenici trenera Roberta Grnje remizirali, u najvećem hrvatskom derbiju slovačkih klubova, s Vihorom koji je istaknuo visoke ambicije u Trećoj HNL "istok". Njih njeguje i prošlosubotnji domaćin Marsonia koja je stoga bila u favorizirajućoj ulozi, ali su Jurjevčani uspjeli ostati neporaženi i u Slavonskom Brodu nakon čega im je mreža netaknuta već 270 minuta. Jedina u konkurenciji do sada sačuvana ispred koje je Denis Pintarić, nedvojbeno, najzaslužniji što su jurjevačka vrata ostala neotključana i poraz se nije mogao dogoditi. Između tih aktivnih remija Zrinski je jednim pogotkom došao do svih domaćih bodova u susretu s bitno pojačanim NAŠK-om tako da je na kontu zadovoljavajućih i znakovitih pet. Vrijednost će im se bolje razaznati u nadolazećim susretima koji su svi dosadašnji, uz malo sreće i koncentracije, mogli otići na stranu Jurjevčana.

- Dosadašnjim izvedbama i učincima prilično smo zadovoljni, naročito jer su ostvareni protiv relevantnijih ligaških momčadi. Brođani su to nedvojbeno i stoga su imali veći posjed lopte, ali smo i mi imali prigoda doći do pogotka, odnosno svih bodova. Kada su domaćini krenuli još riskantnije, otvorili su prostor pred vratima koji, kao i dva tjedna ranije u Jelisavcu, nismo uspjeli iskoristiti. Čeka se, dakle, realizacija jer smo u obrambenom dijelu kompaktni, tako da još stoji nula na kontu primljenih pogodaka i posljedično poraza - pričao nam je najiskusniji Jurjevčanin Pintarić koji je u međuvremenu produljio vjernost klubu za sljedeće četiri godine. Za njega su one stale jer je regionalna vratarska konstanta, uz to, višestruko dobrodošla u svlačionici.

- Svakako da svaki pozitivan ishod podiže atmosferu koja je u Jurjevcu, inače, na visokoj razini pa stoga i rezultati nisu slučajni. Važna je, međutim, svaka sljedeća utakmica koja nam na noge dovodi Oriolik koji je puno bolje igrao nego što je prolazio na gostovanjima. Nadam se da neće taj trend promijeniti protiv nas, ali će ipak susret ovisiti o nama jer ako se odgovarajuće postavimo, odnosno onako kako možemo, tada ćemo se približiti tabličnoj vrhuški - optimistički je zaključio kapetan Zrinskog najavljujući subotnji susret 4. kola. D.Lekšan
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike