Novosti
OBJAVLJEN PROGRAM DANA HRVATSKOG TURIZMA

Cijeli hrvatski turistički sektor dolazi početkom listopada u Slavoniju
Objavljeno 12. rujna, 2019.

Dani hrvatskog turizma, tradicionalni susret turističkih djelatnika i svih dionika u turističkom sustavu Hrvatske, održavat će se od 2. do 4. listopada prvi put u Slavoniji, i to u više gradova, a Ministarstvo turizma u srijedu je objavilo program ove manifestacije koji ispunjava niz predavanja, radionica, skupova i zabavnih sadržaja, kao i okrugli stol predstavnika Vlade s turističkim djelatnicima i Hrvatski turistički forum. Organizatori DHT-a su Ministarstvo turizma, HTZ i HGK.


Svečanost otvorenja DHT-a je 2. listopada u Vukovaru, u Vinkovcima, odnosno Kunjevcima, drugoga dana svečana dodjela turističkih nagrada, a u petak, trećega dana, cijeli program s dodjelom nagrada uz izravan TV prijenos održava se u Osijeku.


Ministar turizma Gari Cappelli ističe kako turizam ima veliku ulogu u gospodarskom razvoju Slavonije, Baranje i Srijema. "Kako bismo dodatno istaknuli turistički značaj naše najistočnije kontinentalne regije, ove smo godine odlučili upravo u njoj održati DHT i domaćinima dati priliku da predstave raznovrsne turističke proizvode dionicima turističkog sektora iz cijele Hrvatske. Vjerujem da će kroz bogat program koji smo zajednički pripremili svi sudionici ovogodišnjeg DHT-a upoznati ono najbolje od turističke ponude u svih pet slavonskih županija. Ova će manifestacija tradicionalno biti prilika za odavanje priznanja svim turističkim djelatnicima koji su se posebno istaknuli svojim radom te pridonijeli globalnom uspjehu hrvatskog turizma", istaknuo je Cappelli.


Direktor HTZ-a Kristjan Staničić kazao je kako je cilj brojnim promotivnim aktivnostima pozicionirati našu zemlju kao atraktivnu cjelogodišnju turističku destinaciju koju krasi bogata i raznolika ponuda. "U tom smislu do posebnog izražaja dolazi Slavonija i hrvatska kontinentalna ponuda, a dvoznamenkasti rast turističkog prometa ostvaren na kontinentu u ovoj turističkoj godini dokazuje da je riječ o sve traženijem dijelu Hrvatske, s izuzetnim potencijalima daljnjeg rasta i razvoja", kazao je Staničić.
I predsjednik HGK-a Luka Burilović ističe kako Slavonija ima mnogo ponuditi u turističkom smislu. "Spoj je bogate kulturne baštine, prirodnih ljepota i sve bogatije gastronomije, koja je ključni motiv posjeta Hrvatskoj za više od 30 posto turista. Brendiranjem destinacije možemo ojačati lokalnu ekonomiju. Poljoprivredna proizvodnja mora rasti i pratiti pojačanu potražnju za domaćim proizvodima i pridonijeti poboljšanju demografskih trendova", kaže Burilović. I.M.
Program ove manifestacije ispunjava niz predavanja, radionica, skupova i zabavnih sadržaja