Regija
ŠKOLA STRANIH JEZIKA LINGUAPAX

Cambridge diplome za 136 polaznika
Objavljeno 11. rujna, 2019.
VINKOVCI - U Gradskom kazalištu ‘‘Joza Ivakić‘‘, a u organizaciji Škole stranih jezika Linguapax iz Vinkovaca, organizirana je dodjela Cambridge ESOL diploma, i to dvadesetu godinu zaredom.

U 20 godina postojanja Škole stranih jezika Linguapax obrazovano je 933 polaznika, a riječ je o visokim razinama jezika – B2, C1 i C2. Kako bi dobili ovu prestižnu diplomu, polaznici se za nju školuju u prosjeku osam godina. Ove godine uručeno je čak 136 diploma. Svi se polaznici u školu upisuju još u djetinjstvu - neki od predškolske dobi, a neki od drugog razreda osnovne škole, kada počinje sustavno jezično obrazovanje. To znači da za jedan broj polaznika stjecanje ove diplome znači i oproštaj jer slijede novi životni izazovi.

- Certifikati koje dobiju automatski su priznati u nizu sveučilišnih ustanova i kod niza poslodavaca jer iza njih stoji stvarno znanje. To nisu diplome koje možete kupiti nego se iza njih nalaze ozbiljni ispiti koje provodi nezavisni vanjski vrednovatelj. Linguapax je uveo ove Cambridge diplome, odnosno ispite, za sve polaznike kao oblik vanjskog vrednovanja da možemo reći da imamo kvalitetu za koju mislimo da imamo. Ovi polaznici danas su zapravo naš dokaz o tome - istaknuo je Berislav Božanović, direktor škole.

Dosad je škola svake godine imala između 60 i 80 polaznika, a ovaj put diplome je zaslužilo njih 136, što je najveći broj u povijesti škole. Diplome je uručila Aida Salamanca, direktorica britanskog konzulata u Hrvatskoj i Sloveniji. M.K.
Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike