Regija
ŠKOLA STRANIH JEZIKA LINGUAPAX

Cambridge diplome za 136 polaznika
Objavljeno 11. rujna, 2019.
VINKOVCI - U Gradskom kazalištu ‘‘Joza Ivakić‘‘, a u organizaciji Škole stranih jezika Linguapax iz Vinkovaca, organizirana je dodjela Cambridge ESOL diploma, i to dvadesetu godinu zaredom.

U 20 godina postojanja Škole stranih jezika Linguapax obrazovano je 933 polaznika, a riječ je o visokim razinama jezika – B2, C1 i C2. Kako bi dobili ovu prestižnu diplomu, polaznici se za nju školuju u prosjeku osam godina. Ove godine uručeno je čak 136 diploma. Svi se polaznici u školu upisuju još u djetinjstvu - neki od predškolske dobi, a neki od drugog razreda osnovne škole, kada počinje sustavno jezično obrazovanje. To znači da za jedan broj polaznika stjecanje ove diplome znači i oproštaj jer slijede novi životni izazovi.

- Certifikati koje dobiju automatski su priznati u nizu sveučilišnih ustanova i kod niza poslodavaca jer iza njih stoji stvarno znanje. To nisu diplome koje možete kupiti nego se iza njih nalaze ozbiljni ispiti koje provodi nezavisni vanjski vrednovatelj. Linguapax je uveo ove Cambridge diplome, odnosno ispite, za sve polaznike kao oblik vanjskog vrednovanja da možemo reći da imamo kvalitetu za koju mislimo da imamo. Ovi polaznici danas su zapravo naš dokaz o tome - istaknuo je Berislav Božanović, direktor škole.

Dosad je škola svake godine imala između 60 i 80 polaznika, a ovaj put diplome je zaslužilo njih 136, što je najveći broj u povijesti škole. Diplome je uručila Aida Salamanca, direktorica britanskog konzulata u Hrvatskoj i Sloveniji. M.K.
Možda ste propustili...

JUBILEJ KONJOGOJSKE UDRUGE VALPOVŠTINE

Okupili su zaljubljenike u konje od 12 do 76 godina

POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA RAZVOJ PALIJATIVNE SKRBI U VPŽ-U

Olakšati život najteže oboljelima, pomoći članovima njihovih obitelji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ JOSIPA MATOŠA PONOVO POSLALA DOKUMENTACIJU

Očekuju i drugog asistenta: Roditelji optužuju za propust, ravnateljica sve optužbe odbacuje

2

STAMBENO ZBRINJAVANJE

Odobren novac za 40
mladih za nekretninu

3

POZNAN MILINOVIĆ UŠAO U “STOLJETKU”

Ima 99 godina, a još radi sklekove