Osijek

Kušajte hranu iz doba Strossmayera
Objavljeno 12. rujna, 2019.
U sklopu projekta “Europska noć istraživača” uključena je i predaktivnost koju organizira Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, a održava se u petak, 13. rujna 2019. godine, u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta. Ova zanimljiva manifestacija održat će se pod šatorom u vremenu od 19 do 21 sat, a svi zainteresirani imat će priliku uživati u zanimljivoj temi pod nazivom “Kemija u kuhinji u doba Strossmayera”, kojom će se zapravo vratiti u 1884. godinu. Kako najavljuju organizatori ovog događaja, u aktivnost je uključena prezentacija hrane i pića iz doba u kojem je živio Josip Juraj Strossmayera uz adekvatan ambijent, a ulaz je za posjetitelje besplatan. Inače, “Europska noć istraživača” dugogodišnja je inicijativa Europske komisije u području znanosti kojom se želi popularizirati znanost, a obilježava se svake godine zadnjeg petka u rujnu diljem Europe. E.N.
Najčitanije iz rubrike