Osijek
22. JESENSKI SAJAM

Izložba ženskog poduzetništva
Objavljeno 12. rujna, 2019.
Na 22. jesenskom sajmu u Osijeku, koji će se održati od 4. do 6. listopada ove godine, bit će održana i 6. izložba ženskog poduzetništva kao samostalna sajamska manifestacija čiji je ovogodišnji pokrovitelj Osječko-baranjska županija. Cilj je izložbe kreiranje novih poslovnih mogućnosti, upoznavanje tržišta i razmjena iskustava i promoviranje pozitivnog imidža žena u poslovanju. Tim povodom održan je i radni sastanak izaslanstva Osječkog sajma i Županije, na kojem je rečeno kako će sve poduzetnice koje budu sudjelovale na izložbi imati plaćene troškove izlaganja, za što im je Županija osigurala 50 tisuća kuna.


- Radi osiguranja potpore poduzetnicama i što kvalitetnije organizacije izložbe, tim će iznosom biti zakupljen sajamski prostor te opremljeni štandovi na kojima će žene poduzetnice moći besplatno izlagati svoje proizvode. Sve zainteresirane poduzetnice mogu se javiti u Upravni odjel za gospodarstvo ili na Osječki sajam kako bi dobile dodatne informacije o ovom projektu – poručila je pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović.


Osim toga zamjenik župana Goran Ivanović najavio je da Županija s ukupno 250.000 kuna sufinancira nastupe na sajmovima i ostalih poduzetnika. Objavljen je tako javni poziv za promotivne aktivnosti namijenjeno malom gospodarstvu i poduzetništvu te znanstvenim i obrazovnim institucijama čija potpora iznosi do 50 posto opravdanih troškova. T. Prusina
Razvoju poduzetništva 8,6 mil. kuna
Županija u svrhu stvaranja pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva provodi 11 programskih aktivnosti i 30-ak projekata, za što je ove godine osigurala 8,6 milijuna kuna, što je gotovo dvostruko u odnosu prema 2017. godini, kada je bilo osigurano 4,2 milijuna kuna. U sklopu toga jedan od projekata je poticanje promotivnih aktivnosti kako bi se sadašnjim i budućim poduzetnicima omogućili nastupi na sajmovima, uspostavljanje novih kontakata te pronalaženje novih poslovnih partnera te razmjena informacija o proizvodima.
Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana