Osijek
INICIJATIVA OSJEČKIH BICIKLISTA

Vozačke dozvole za mlade iz Klasja
Objavljeno 11. rujna, 2019.
Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka pružile su logističku podršku inicijativi filantropskog dvojca, Igora Tomana i Ivice Lenarda, koji su s partnerima jučer na konferenciji za novinare predstavili detalje biciklističke akcije "Vozimo za vozač(k)e". Riječ je o turi koja započinje 21. rujna, a uz to što će obuhvatiti gradove Osječko-baranjske županije, Toman i Lenard žele pojedinačno odvoziti 250 kilometara, koje će potom zainteresirani građani moći otkupiti po principu 1 kilometar - 20 kuna. Glavni cilj je tim putem skupiti financijska sredstva od 10.000 kuna, s kojima će zaklade omogućiti besplatno polaganje za dvije vozačke dozvole mladima iz osječkog Dječjeg doma Klasje.

- Iako smo prije deset godina krenuli biciklirati da bismo pomogli sebi, rješavajući zdravstvene probleme, brzo smo shvatili da možemo pomoći i drugima, posebice najmlađima. Svake godine nastojimo organizirati bar jednu biciklijadu poput ove, koja će mladima pomoći u pronalaženju posla pri izlasku iz sustava socijalne skrbi - istaknuo je Toman, dok je Lenard podsjetio kako će skupljati kilometre vožnjom od Osijeka, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca, Valpova, Belišća i Belog Manastira.

Online kampanja na web-stranici doniraj.org aktivna je dva dana i traje do 1. listopada, a upravo se ondje mogu pronaći sve informacije o akciji i načinu otkupa kilometara. M.M.
Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike