Osijek
MANIFESTACIJA

Ribarski dani u Kopačevu
Objavljeno 11. rujna, 2019.
Ribarski dani u Kopačevu održat će se 14. i 15. rujna, u 10 sati, glavni je pokrovitelj Općina Bilje, a Glas Slavonije jedan od medijskih pokrovitelja.

- Ribarski dani manifestacija su na kojoj u dva dana kroz Kopačevo prođe tisuće ljudi željnih etnoambijenta te mirisa i okusa ribe. Stanovnici Kopačeva te dane doživljavaju kao priliku za promociju tradicije i seoskog turizma. Selo tada miriše na fiš-paprikaš, šarana u rašljama, štuku u mundiru te specijalitete od divljači, a na brojnim štandovima nude se vlastiti proizvodi: domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši i suveniri te domaći kolači - kaže direktorica Turističkog ureda TZ općine Bilje Daniela Mihaljević.

- Omeđena Dravom i Dunavom, općina Bilje kao turistička destinacija, raznolika je po svojim sadržajima. Oaza smo za lovce i ribolovce, za avanturiste i za one željne mirnog odmora. Za vrijeme Ribarskih dana Kopačevo je središnje mjesto koje spaja ljude s okusima i mirisima Baranje, pa smo sigurni da ćete nam i ove godine biti dragi gost - kaže načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

Ribarski dani okupe najveći broj domaćih proizvođača hrane, pića i suvenira, a u programu nudi bogat kulturni i zabavni program, nastupe KUD-ova, tamburaša, koncerte i gastrodogađaje. I ove godine brojni KUD-ovi sudjeluju u kulturnom programu koji u subotu, 14. rujna, završava koncertom Miroslava Škore, dok je nedjelja, 15. rujna, rezervirana za tamburaške sastave, a program će završiti koncertom grupe Republic iz Mađarske, navode organizatori LD-a Jelen Kopačevo, u suorganizaciji DZMH-a Kopačevo, KUD-a Arany Janos Kopačevo i DVD-a Kopačevo. D. Pejić
PROGRAM
Pokrovitelji su DZMH, Osječko-baranjska županija, HTZ, TZ Osječko-baranjske županije, TZ općine Bilje. U subotu, u 10 sati, počinje Sajam domaćih proizvoda, a u 14 je sati svečano otvorenje manifestacije. Od 14.30 nastupaju KUD-ovi, u 17 sati bubnjari ‘’Kurul’’, u 18 sati City band, a Škorin koncert u 21 sat. U 23 sata je Garden koncert. U nedjelju se u 10 sati nastavlja Sajam, u 11 sati je fišijada, a u 12 sati zabavni program uz TS Melem, grupu Aranycsárdás i TS Kočije, a u 20 sati koncert je grupe Republic.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike