Novosti
MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA DAVOR BOŽINOVIĆ U TEL AVIVU

Ugovorena je sigurnosna suradnja Hrvatske i Izraela
Objavljeno 10. rujna, 2019.
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je u Tel Avivu potpisao sporazum o suradnji u području javne sigurnosti s izraelskim ministrom javne sigurnosti i strateških poslova Gilardom Erdanom.


"Sretan što smo se sastali i potpisali novi radni sporazum između Hrvatske i Izraela koji će unaprijediti javnu i osobnu sigurnost naših građana", kazao je Erdan. Čestitajući Božinoviću na potpisivanju sporazuma, izraelski je ministar dodao kako očekuje da će uskoro posjetiti Hrvatsku. Božinović je pojasnio da je riječ o sporazumu kojim je proširena i produbljena suradnja između sigurnosnih agencija, prije svega ministarstava unutarnjih poslova u području kibernetičke sigurnosti te području razmjene časnika i eksperata. "Siguran sam da smo ovim otvorili jedno novo poglavlje u suradnji ministarstava unutarnjih poslova Izraela i Hrvatske", kazao je Božinović. Sporazumom su uređena pitanja nadležnih tijela, dodatnih područja i oblika suradnje u javnoj sigurnosti i borbi protiv kriminala, kibernetičkog kriminaliteta, zaštite svjedoka, razmjene informacija i osobnih podataka.
Božinović je u utorak otvorio konferenciju Međunarodnog instituta za borbu protiv terorizma (ICT) te potpisao sporazum s čelnikom ICT-a Boazom Ganorom koji će, među ostalim, hrvatskim policajcima omogućiti sudjelovanje u inovativnim programima. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REKORDERI U VLASTI OPĆINA, GRADOVA I ŽUPANIJA

Profesija načelnik: Neki idu po osmi mandat

2

STRANKA BIRAJ BOLJE NEĆE NA LOKALNE IZBORE

Šimičić: Zbog obitelji i očuvanja radnih mjesta napuštam politiku

3

STOŽER OBŽ

Umrla jedna osoba, 26 novozaraženih