Novosti
MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA DAVOR BOŽINOVIĆ U TEL AVIVU

Ugovorena je sigurnosna suradnja Hrvatske i Izraela
Objavljeno 10. rujna, 2019.
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je u Tel Avivu potpisao sporazum o suradnji u području javne sigurnosti s izraelskim ministrom javne sigurnosti i strateških poslova Gilardom Erdanom.


"Sretan što smo se sastali i potpisali novi radni sporazum između Hrvatske i Izraela koji će unaprijediti javnu i osobnu sigurnost naših građana", kazao je Erdan. Čestitajući Božinoviću na potpisivanju sporazuma, izraelski je ministar dodao kako očekuje da će uskoro posjetiti Hrvatsku. Božinović je pojasnio da je riječ o sporazumu kojim je proširena i produbljena suradnja između sigurnosnih agencija, prije svega ministarstava unutarnjih poslova u području kibernetičke sigurnosti te području razmjene časnika i eksperata. "Siguran sam da smo ovim otvorili jedno novo poglavlje u suradnji ministarstava unutarnjih poslova Izraela i Hrvatske", kazao je Božinović. Sporazumom su uređena pitanja nadležnih tijela, dodatnih područja i oblika suradnje u javnoj sigurnosti i borbi protiv kriminala, kibernetičkog kriminaliteta, zaštite svjedoka, razmjene informacija i osobnih podataka.
Božinović je u utorak otvorio konferenciju Međunarodnog instituta za borbu protiv terorizma (ICT) te potpisao sporazum s čelnikom ICT-a Boazom Ganorom koji će, među ostalim, hrvatskim policajcima omogućiti sudjelovanje u inovativnim programima. H
Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Osam novopozitivnih na koronavirus

DRUGI REKORDAN DAN BROJA NOVOOBOLJELIH

Zatvaraju se plesni podiji u klubovima

S MOTIVOM POZNATIH HRVATSKIH CRVENIH KVADRATIĆA

Osječki su spomenici dobili zaštitne maske

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAVONAC NASTRADAO U BEJRUTSKOJ EKSPLOZIJI

Pomorac Branko Pavošević iz Tenje teško ozlijeđen u eksploziji amonijevog nitrata stigao kući

2

POPIS POLJOPRIVREDE USRED EPIDEMIJE

Počinje velika inventura sela

3

STOŽER: NA KORONAVIRUS 14 NOVOPOZITIVNIH OSOBA

Preminula 81-godišnjakinja iz Đakova