Regija
ZAVRŠEN PROJEKT BIT NET, VRIJEDAN 12 MILIJUNA KUNA

Stvoreni preduvjeti za snažniju konkurentnost malih poduzetnika
Objavljeno 11. rujna, 2019.
VALPOVO

Nakon što je uspješno priveden kraju, proteklih je dana u konferencijskoj dvorani u novosagrađenom objektu Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Zoni malog gospodarstva u Valpovu održana i svečana završna konferencija projekta BIT NET - umrežavanjem do razvoja poduzetništva u Valpovštini i Miholjštini.

Nositelj projekta BIT NET, na kojem je čestitao i osječko-baranjski zamjenik župana Goran Ivanović, bio je Grad Valpovo, u ime kojeg je nazočne pozdravila zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović, partneri na projektu bili su Valpovački poduzetnički centar, Poduzetnički inkubator OSVIT i Miholjački poduzetnički centar, a suradnici Tera Tehnopolis d.o.o., Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Općina Petrijevci, Općina Bizovac, Općina Magadenovac i Grad Donji Miholjac. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Razvoj poslovne infrastrukture. Ukupna vrijednost projekta je 11,935.871 kunu, od toga EU financiranje iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iznosi 11,816.362 kune. Aktivnosti Grada Valpova iznosile su oko 10,900.000 kuna, a ostatak sredstava odnosi se na aktivnosti partnera.

Ovaj je projekt od svojih početaka zamišljen na način da se njegovom provedbom pridonese razvoju i poboljšanju kvalitete poduzetničko-poslovne infrastrukture i povećanju broja proizvoda i usluga koje ona omogućava u Valpovštini i Miholjštini, ali i cijeloj Osječko-baranjskoj županiji. Projektom bi se trebali stvoriti uvjeti za veću konkurentnost malih poduzetnika, olakšati ekonomsko iskorištavanje novih ideja i potaknuti stvaranje novih poduzeća. Osim toga povezivanjem poduzetničkih inkubatora u Donjem Miholjcu i Valpovu osigurat će se i sinergijski efekti, jer će se unaprijediti dostupne poslovne pomoćne usluge, proširiti postojeća i osigurati nova infrastruktura za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja malih i srednjih poduzeća. Također, omogućit će im se lakši pristup informacijama, znanjima i uslugama.

Završnu konferenciju predvodila je voditeljica projekta Ivana Zeko, ujedno i direktorica Lokalne razvojne agencije Valpovo-Petrijevci d.o.o., koja je prezentirala rezultate projekta ukupnog trajanja 31 mjesec.

- Svi zacrtani ciljevi su realizirani, a rezultati su projekta izgrađen i opremljen poslovno-proizvodni poduzetnički inkubator i akcelerator u Valpovu, opremljeni proizvodno-edukacijski centri, prošireni kapaciteti postojećeg inkubatora u Donjem Miholjcu te promidžba projekta. U inkubatoru se nalazi sedam ureda, co-working prostor, konferencijska dvorana, tri edukacijsko-proizvodna centra, kuhinja, strojarnica, sanitarni čvorovi, priključci na komunalnu, prometnu i telekomunikacijsku infrastrukturu s parkirališnim mjestima i ugrađenim jednim dizalom za osobe s invaliditetom. Objekt je opremljen edukacijsko-proizvodnim centrom za pčelarstvo – nabavljena je oprema za proizvodnju satne osnove i pogače, opremljen je edukacijsko-proizvodni centar za preradu voća i povrća – nabavljena je oprema za proizvodnju sokova, ukuhavanje te sušenje voća i povrća, opremljen je edukacijsko-proizvodni centar za moderne IT tehnologije – nabavljen je CNC stroj i 3D printer - naglasila je voditeljica projekta, koja je ovom prigodom organizirala i obilazak novog objekta. L.Aničić
12
12

milijuna kuna približna je vrijednost projekta umrežavanja
Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike