Regija
ZAVRŠEN PROJEKT BIT NET, VRIJEDAN 12 MILIJUNA KUNA

Stvoreni preduvjeti za snažniju konkurentnost malih poduzetnika
Objavljeno 11. rujna, 2019.
VALPOVO

Nakon što je uspješno priveden kraju, proteklih je dana u konferencijskoj dvorani u novosagrađenom objektu Poduzetničkog inkubatora i akceleratora u Zoni malog gospodarstva u Valpovu održana i svečana završna konferencija projekta BIT NET - umrežavanjem do razvoja poduzetništva u Valpovštini i Miholjštini.

Nositelj projekta BIT NET, na kojem je čestitao i osječko-baranjski zamjenik župana Goran Ivanović, bio je Grad Valpovo, u ime kojeg je nazočne pozdravila zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović, partneri na projektu bili su Valpovački poduzetnički centar, Poduzetnički inkubator OSVIT i Miholjački poduzetnički centar, a suradnici Tera Tehnopolis d.o.o., Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Općina Petrijevci, Općina Bizovac, Općina Magadenovac i Grad Donji Miholjac. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Razvoj poslovne infrastrukture. Ukupna vrijednost projekta je 11,935.871 kunu, od toga EU financiranje iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iznosi 11,816.362 kune. Aktivnosti Grada Valpova iznosile su oko 10,900.000 kuna, a ostatak sredstava odnosi se na aktivnosti partnera.

Ovaj je projekt od svojih početaka zamišljen na način da se njegovom provedbom pridonese razvoju i poboljšanju kvalitete poduzetničko-poslovne infrastrukture i povećanju broja proizvoda i usluga koje ona omogućava u Valpovštini i Miholjštini, ali i cijeloj Osječko-baranjskoj županiji. Projektom bi se trebali stvoriti uvjeti za veću konkurentnost malih poduzetnika, olakšati ekonomsko iskorištavanje novih ideja i potaknuti stvaranje novih poduzeća. Osim toga povezivanjem poduzetničkih inkubatora u Donjem Miholjcu i Valpovu osigurat će se i sinergijski efekti, jer će se unaprijediti dostupne poslovne pomoćne usluge, proširiti postojeća i osigurati nova infrastruktura za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja malih i srednjih poduzeća. Također, omogućit će im se lakši pristup informacijama, znanjima i uslugama.

Završnu konferenciju predvodila je voditeljica projekta Ivana Zeko, ujedno i direktorica Lokalne razvojne agencije Valpovo-Petrijevci d.o.o., koja je prezentirala rezultate projekta ukupnog trajanja 31 mjesec.

- Svi zacrtani ciljevi su realizirani, a rezultati su projekta izgrađen i opremljen poslovno-proizvodni poduzetnički inkubator i akcelerator u Valpovu, opremljeni proizvodno-edukacijski centri, prošireni kapaciteti postojećeg inkubatora u Donjem Miholjcu te promidžba projekta. U inkubatoru se nalazi sedam ureda, co-working prostor, konferencijska dvorana, tri edukacijsko-proizvodna centra, kuhinja, strojarnica, sanitarni čvorovi, priključci na komunalnu, prometnu i telekomunikacijsku infrastrukturu s parkirališnim mjestima i ugrađenim jednim dizalom za osobe s invaliditetom. Objekt je opremljen edukacijsko-proizvodnim centrom za pčelarstvo – nabavljena je oprema za proizvodnju satne osnove i pogače, opremljen je edukacijsko-proizvodni centar za preradu voća i povrća – nabavljena je oprema za proizvodnju sokova, ukuhavanje te sušenje voća i povrća, opremljen je edukacijsko-proizvodni centar za moderne IT tehnologije – nabavljen je CNC stroj i 3D printer - naglasila je voditeljica projekta, koja je ovom prigodom organizirala i obilazak novog objekta. L.Aničić
12
12

milijuna kuna približna je vrijednost projekta umrežavanja
Možda ste propustili...

ŽUPANJSKI KOMUNALAC MJERIO OPTEREĆENJA VODOVODNE MREŽE

Noćni radovi zamutili su vodu

OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA

Za dnevne bolnice i kirurgije 34 milijuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana