Regija
NIZ HUMANITARNIH AKCIJA

15 godina rada Lions kluba
Objavljeno 11. rujna, 2019.
Za dar Lionsima Dinamo će igrati na proljeće protiv nogometaša iz Vukovara
VUKOVAR

Lions klub Vukovar brojim je aktivnostima obilježio 15 godina postojanja i uspješnog rada.

Među ostalim organizirali su peti Sajam fizioterapije, u povodu 8. rujna, Međunarodnog dana fizioterapije. Osnovni je cilj sajma povezati humanitarni rad kluba sa zdravstvenim djelovanjem. Priredili su i prigodnu svečanost na kojoj su bili čelnici Lions klubova iz cijele Hrvatske i susjednih država, a tom im je prilikom uručeno i nekoliko priznanja za izvrsnost i posvećenost humanitarnom radu.

Željko Đekić, tajnik Lions kluba Vukovar, izjavio je kako godišnje organiziraju 50-ak različitih aktivnosti i pomažu razvoju lokalne zajednice, zbog čega su i izvan granica domovine prepoznati kao jedan od najboljih klubova.

- Dobivena su priznanja dokaz kako naš klub doista vrijedno radi te nastojimo prirediti akcije iz različitih sfera života. S obzirom na to da je Mirko Barišić, predsjednik Dinama, bivši guverner Lionsa, također nazočio našoj svečanosti i bio na prijmu kod gradonačelnika Ivana Penave, rekao nam je kako će nam Dinamo za 15 godina uspješnoga rada darovati utakmicu s ‘reprezentacijom‘ nogometaša iz Vukovara - naveo je Đekić.

Pojasnio je kako će organizaciji utakmice, koja bi se trebala odigrati u Vukovaru na proljeće, pristupiti studiozno, a želja im je da svojevrsni izbornik nogometaša iz grada na Dunavu bude zvučno ime, poput Miroslava Ćire Blaževića ili aktualnog hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Budući da Lionsi u Iloku imaju "Vinograd dobrote", u kojem je svaki član Lionsa s istoka Hrvatske kum jednom trsu, prigodno su druženje organizirali u subotu u vinogradu, gdje su promovirali rad i uključili se u berbu grožđa, a prikupljena sredstva su odlučili darovati Srednjoj školi Ilok.

- U tijeku su pripreme za organizaciju drugog Oktoberfesta u Vukovaru, koji pripremamo u suradnji s Udrugom Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara. Oktoberfest će biti održan u okviru Etno sajma, 28. rujna, s početkom u 15 sati na središnjem gradskom trgu - naglasio je Đekić, pojašnjavajući kako je ova međunarodna kulturna i humanitarna manifestacija osmišljena kao cjelodnevni festivalski program u cilju predstavljanja njemačke tradicije i kulture.

Vukovarski su Lionsi proteklih godina organizirali niz značajnih akcija i projekata, a široj su javnosti poznati po sadnji sadnica lipe na šetnici uz rijeku Vuku. Taj je međunarodni projekt nazvan "Aleja lionsa u Vukovaru". Među istaknutije projekte svakako se ubraja i ‘Halo pomoć‘. Riječ je o narukvici ili privjesku sa SOS tipkom, koju nose stariji građani. U kriznim situacijama pritiskom na SOS gumb alarmiraju dežurni centar koji im potom dolazi u pomoć.

Lionsi darivaju uspješne učenike, tijekom blagdana organiziraju akcije pomoći potrebitim sugrađanima te brojim akcijama promoviraju sport, druženje, zdrav način života i posebno važan humanitarni aspekt.

Dragana Korpoš
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike