Osijek
ZA SIGURNOST MLADIH

Čepinska će policija pojačati kontrole kod škola, ugo-objekata...
Objavljeno 11. rujna, 2019.
Kao i svake prethodne, tako i ove školske godine Policijska postaja Čepin, u sklopu preventivne akcije MUP RH „Poštujte naše znakove“, poduzet će niz preventivno-represivnih mjera i radnji u cilju zaštite djece u prometu. Objavila je to Marijana Junušić, načelnica Općine Ernestinovo, dodajući kako za mlade žele postići uvjete sigurnosti i bezbrižnosti.

- Učenicima želimo mnogo uspjeha u školskim klupama u novoj školskoj godini koja neka bude popraćena novim znanjima, ali i smijehom, radošću, igrom i novim prijateljstvima - kaže Junušić.

Prema podatcima, tijekom protekle školske godine 2018./2019. u prometu je ukupno stradalo 18 djece u dobi od 6 do 14 godina.

Najveći broj djece stradao je u osobnim automobilima, i stoga policija apelira na roditelje da za vrijeme vožnje djeca u automobilima moraju sjediti na propisan način kako bi se broj stradale djece smanjio. Interdisciplinarnim pristupom i koordiniranim aktivnostima raznih službi utjecat će se na svijest građana o potrebi veće pozornosti prema školskoj populaciji.

Jer, mladi na putu u školu i iz škole dolaze u neposredni kontakt s rizičnim ponašanjima koja mogu dovesti do društveno neprihvatljivih ponašanja u obliku kršenja različitih pravnih propisa. Preventivne aktivnosti bit će planirane na lokalnoj razini prema potrebama lokalne sredine.

Roditeljima se skreće pozornost na potrebu dodatne informiranosti o tome kojim putem, s kime i na koji način njihovo dijete putuje i gdje boravi prilikom odlaska ili dolaska iz škole.

Policijska postaja Čepin svojom će nazočnošću u blizini ugostiteljskih objekata pozornost obratiti na posluživanje alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina, u blizini trgovačkih radnji nadzirat će trgovce da ne prodaju alkoholna pića i duhanske proizvode osobama mlađim od 18 godina, a isto tako u blizini objekata igara na sreću u nadzoru će se obratiti pozornost da vlasnici i voditelji objekata koji nude igre na sreću, onemoguće uplate osobama mlađim od 18 godina.

Radi podizanja razine sigurnosti najmlađih u prometu, ali i s ciljem sprječavanja svih drugih devijantnih ponašanja mladih, u suradnji s Odjelom prevencije PU osječko-baranjske te Postajom prometne policije Osijek tijekom rujna intenzivirat će se preventivne i represivne aktivnosti na području odgojno-obrazovnih institucija, kao i drugih lokacija na kojima se okupljaju mladi. D. Pejić
Policija apelira na roditelje da za vrijeme vožnje djeca u automobilima moraju sjediti na propisan način
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike