Sport
HRVATSKA BEZ POBJEDE KOD POSLJEDNJE MOMČADI SKUPINE E

Dalić: Možda sam pogriješio, a neki igrači trebaju sazreti
Objavljeno 10. rujna, 2019.

Hrvatski nogometaši u Baku su došli po tri boda, došli su po pobjedu koja bi nam širom otvorila vrata plasmana na Europsko prvenstvo 2020. No nije završilo prema željama. Hrvatska kod Azerbajdžana nije bila u svom najboljem izdanju, bila je daleko od onoga što je pokazala prije nekoliko dana u Trnavi i odigrala je samo 1:1. Ovo je bod kojim nismo zadovoljni, zadovoljni mogu biti samo Jurčevićevi Azeri koji su osvojili prvi bod u ovim kvalifikacijama za EP.

- Dobro smo krenuli, dali pogodak vrlo rano, nakon toga stvorili nekoliko šansi i promašili te razbranili njihova vratara. Nismo zabili taj drugi pogodak koji bi riješio utakmicu i dopustili smo da se suparnik vrati u igru. Naravno da smo razočarani što nismo dobili utakmicu - kazao je nakon kiksa u Bakuu izbornik hrvatskih nogometaša Zlatko Dalić.

Hrvatska je odigrala dobro prvo poluvrijeme, uraganski je krenula, ali taj žar se brzo ugasio. Naši su nogometaši u drugom poluvremenu jednostavno stali, a suparnik je jurio po preokret.

- Istina je, nismo bili pravi u drugom poluvremenu. Rekao sam na odmoru da se moramo razbuditi, biti agresivniji, igrati preko bokova bržom loptom, ali nije išlo. Nije to bila naša dobra utakmica, pa nismo praktički u drugom dijelu stvorili ni jednu šansu. Pokušavali smo, ali suparnik je bio zbijen. Srljali smo kroz sredinu i primili gol koji je dosta lagan, pa Khalilzade je prošao nekoliko naših igrača. Kod nas treba nekoliko igrača sazreti, ali idemo dalje - dodao je Dalić i osvrnuo se na svoje poteze tijekom utakmice. Brekalo je ušao tek nakon izjednačujućeg gola Azera umjesto Bartolca, a Mislav Oršić debitirao je u 86. minuti umjesto Ante Rebića.

- Trebali smo reagirati prije u veznom redu da to pokušamo zatvoriti. Nije išlo pa da to sačuvamo. Pokušali smo s Brekalom i Oršićem preko bokova, ali bilo je kasno. Da, možda sam pogriješio, možda trebao nešto prije mijenjati.

Dalićevi Vatreni osvojili su četiri boda u dvije rujanske utakmice, a sljedeći susret igraju 10. listopada protiv Mađarske na Poljudu.

- Već sad smo mogli imati komotnu situaciju. Rekao sam da na kraju moramo imati 15 bodova i moramo ih osvojiti. Kad? Nebitno, ali moramo ih osvojiti - zaključio je Dalić. Nije još ništa izgubljeno, ali Hrvatska je sama sebi zakomplicirala situaciju oko odlaska na Euro 2020. I. Liović
Rezultati by SofaScore
Domagoj Vida

hrvatski reprezentativac

Krenuli smo odlično, zabili gol i imali velike šanse. Nažalost, nismo ih iskoristili, ali od ovoga ne treba praviti dramu. Znali smo imati i teži put. Domaćin je posve

zasluženo osvojio bod
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike