Regija
U ORAHOVICI 41 PRVAŠIĆ TE 57 NOVIH SREDNJOŠKOLACA

Prvašića kao lani, manje upisanih u srednju školu
Objavljeno 9. rujna, 2019.
ORAHOVICA - U orahovačkoj osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić održan je kratak svečani program kojim su dočekani novi učenici, prvašići, kojih se ove godine upisalo 41 - 35 u matičnoj i šest u Područnoj školi Nova Jošava. Prvašiće su, napravivši špalir, dočekali njihovi stariji kolege, a pozdravili su ih i učitelji, ravnateljica Maja Škraba te orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

- Posebno se zahvaljujem državi koja je omogućila kupnju udžbenika svim školarcima, a Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica osigurali su sav ostali pribor tako da učenici mogu bezbrižno u školu – rekla je ravnateljica Škraba te dodala kako će školu u ovoj školskoj godini pohađati ukupno 370 učenika.

U Srednju školu upisano je 57 učenika, i to po 13 gimnazijalaca i komercijalista, 18 CNC operatera, 7 kuhara i 6 automehatroničara.

-Trenutačno je u školi ukupno 236 učenika, a brojka bi mogla biti veća jer su upućene i pojedine zamolbe - kaže ravnatelj Zorislav Milković. Srednjoškolci ne dobivaju besplatne udžbenike, ali su ipak dobili značajnu pomoć Grada, koji i dalje sufinancira autobusni prijevoz, a novost je da će ove godine učenici dobiti i tenisice za sate tjelesne i zdravstvene kulture.

U osnovnoj školi samo su dva prvašića manje nego lani, a u srednjoj je školi zabilježen pad broja upisanih učenika. V.G.
Možda ste propustili...

POVEĆANJE TEMELJNOG KAPITALA

Pola milijuna kuna za Vodotoranj d.o.o.

ZBOG KORONAVIRUSA UPITNA MANIFESTACIJA

55. Jeseni održat će se pa makar trajale samo tri dana

OPĆINA I OVE GODINE OSVOJILA NAJBOLJE OCJENE:

U Bizovcu zadržali status najtransparentnijih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana