Regija
U OŠ KRALJA TOMISLAVA ČAK 20 VIŠE DJECE

U prve razrede krenulo više učenika nego lani
Objavljeno 9. rujna, 2019.
NAŠICE - Prvi dan škole poseban je i za učenike i za roditelje, no ovaj možda malo ipak važniji, jer svi đaci u škole su došli praznih torbi, a kući nose nove radnje bilježnice i udžbenike. Kako bi im prvi školski dani bili što slađi mališane u područnim školama u okolici Našica posjetio je gradonačelnik Josip Miletić.

- Danas je lijepo biti u našim školama gdje smo obišli učenike u školama u Gradcu, Lađanskoj i Vukojevcima, naše područne škole. Zaželjeli smo im ugodan boravak u školi, ali i uspješnu novu školsku godinu. Ove godine pomogli smo i roditeljima besplatnim udžbenicima i radnim bilježnicama, a djecu smo razveselili slatkišima - rekao je Miletić te naglasio najmlađima da moraju bit oprezni u prometu.

Djeca su ga dočekala stideći se, no uz osmijehe na licu, jer ipak je većini mališana ovo prvi kontakt sa školom. Uz podjelu slatkiša mališani su izrazili želje za promjene, a većina njih tiče se provedbe slobodnog vremena za vrijeme velikog odmora. Bez obzira na negativan trend u Hrvatskoj, našičke škole, Osnovna škola Dore Pejačević, Osnovna škola kralja Tomislava i Osnovna škola Ivan Brnjik Slovak iz Jelisavca, broje povećan upis školaraca, posebice prvašića. Ove je godine u Jelisavcu upisano 26 prvašića, od toga u matičnoj školi njih 16, u Breznici sedam i u Lađanskoj tri. Na raznini škole u ovoj godini bilježe tri učenika više, dok je prvašića upisano čak osmero više nego prošle godine. U matičnu OŠ Dora Pejačević krenulo je 60 učenika, dok je njih 16 dana prvi dan ušlo u područnu školu Vukojevci. Ravnateljica Jasminka Falamić potvrđuje da je i kod njih povećan upis djece, i to za čak petero, jer prošle godine u prvi je razred krenulo njih 71, dok ih ove godine, i to zbog povećanog upisa u matičnu školu ima 76. OŠ kralja Tomislava ipak je upisala najveći broj prvašića, koji za razliku od prošle godine bilježi čak 20 djece više.

U matičnoj školi u prvi razred krenula su 54 učenika, 15 njih ide u područnu školu Markovac, pet u Velimirovac i tri u Gradac. I.Ćosić
Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike