Regija
U OŠ KRALJA TOMISLAVA ČAK 20 VIŠE DJECE

U prve razrede krenulo više učenika nego lani
Objavljeno 9. rujna, 2019.
NAŠICE - Prvi dan škole poseban je i za učenike i za roditelje, no ovaj možda malo ipak važniji, jer svi đaci u škole su došli praznih torbi, a kući nose nove radnje bilježnice i udžbenike. Kako bi im prvi školski dani bili što slađi mališane u područnim školama u okolici Našica posjetio je gradonačelnik Josip Miletić.

- Danas je lijepo biti u našim školama gdje smo obišli učenike u školama u Gradcu, Lađanskoj i Vukojevcima, naše područne škole. Zaželjeli smo im ugodan boravak u školi, ali i uspješnu novu školsku godinu. Ove godine pomogli smo i roditeljima besplatnim udžbenicima i radnim bilježnicama, a djecu smo razveselili slatkišima - rekao je Miletić te naglasio najmlađima da moraju bit oprezni u prometu.

Djeca su ga dočekala stideći se, no uz osmijehe na licu, jer ipak je većini mališana ovo prvi kontakt sa školom. Uz podjelu slatkiša mališani su izrazili želje za promjene, a većina njih tiče se provedbe slobodnog vremena za vrijeme velikog odmora. Bez obzira na negativan trend u Hrvatskoj, našičke škole, Osnovna škola Dore Pejačević, Osnovna škola kralja Tomislava i Osnovna škola Ivan Brnjik Slovak iz Jelisavca, broje povećan upis školaraca, posebice prvašića. Ove je godine u Jelisavcu upisano 26 prvašića, od toga u matičnoj školi njih 16, u Breznici sedam i u Lađanskoj tri. Na raznini škole u ovoj godini bilježe tri učenika više, dok je prvašića upisano čak osmero više nego prošle godine. U matičnu OŠ Dora Pejačević krenulo je 60 učenika, dok je njih 16 dana prvi dan ušlo u područnu školu Vukojevci. Ravnateljica Jasminka Falamić potvrđuje da je i kod njih povećan upis djece, i to za čak petero, jer prošle godine u prvi je razred krenulo njih 71, dok ih ove godine, i to zbog povećanog upisa u matičnu školu ima 76. OŠ kralja Tomislava ipak je upisala najveći broj prvašića, koji za razliku od prošle godine bilježi čak 20 djece više.

U matičnoj školi u prvi razred krenula su 54 učenika, 15 njih ide u područnu školu Markovac, pet u Velimirovac i tri u Gradac. I.Ćosić
Možda ste propustili...

GRAD SLATINA FINANCIRA PROGRAME I PROJEKTE OD INTERESA ZA OPĆE DOBRO

Objavljeni natječaji za udruge

DIJABETIČKA UDRUGA SLATINA

Ustrajni već 40 godina

BOROVO USVOJILO NOVE POTICAJNE MJERE

Za daljnji razvoj 820 tisuća kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USKORO U VLASTITOM PROSTORU BRUTOPOVRŠINE 1300 ČETVORNIH METARA

Gradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo kreće u travnju

2

AGRO-KLASTER U KORONAKRIZI

Domaći proizvod traže vrtići, škole, domovi...

3

VIJEĆE OPĆINE JEDNOGLASNO ODLUČILO NE OSNOVATI VLASTITU PREDŠKOLSKU USTANOVU

Vrtić u Viljevu u sastavu
miholjačkog Pinokija