Osijek
ZAŠTITA OKOLIŠA U OPĆINI VLADISLAVCI

Otvorili reciklažno dvorište u Dopsinu
Objavljeno 9. rujna, 2019.
Još jedna investicija vladislavačke općinske uprave je okončana. Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas kaže kako su sagradili reciklažno dvorište, što je zakonska obveza jedinica lokalnih samouprava, kako bi se svojim stanovnicima omogućilo odvajanje različitih vrsta otpada te ujedno smanjile količine otpada koji se odlažu na odlagalištima.

- Dobivanjem završnih suglasnosti i upisom u Očevidnik reciklažnih dvorišta Ministarstva zaštite okoliša i energetike, završen je projekt gradnje i opremanja reciklažnog dvorišta općine Vladislavci u naselju Dopsin. Projekt gradnje i opremanja financiran je s 84 posto EU sredstava i 16 posto sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Reciklažno dvorište je otvoreno te radi svakim radnim danom od 7 do 15 sati. U budućem razdoblju moguća je promjena radnog vremena kako bi se mještanima i tijekom poslijepodneva omogućio pristup reciklažnom dvorištu – kaže načelnik Tomas.

Dodaje da se na ovaj način smanjuju količine prije svega opasnog otpada, papira, metala, stakla, tekstila, komunalnog otpada te posebnih kategorija otpada i time se osigurava njegova odgovarajuća oporaba ili zbrinjavanje. Upravljanje reciklažnim dvorištem preuzima općinski komunalni pogon. Dvorište u Josipa Jurja Strossmayera bb je subotom i nedjeljom zatvoreno.

- Pozivam građane da pridonesu odgovornom gospodarenju otpadom na našem području, da ga ne bacaju, nego recikliraju, odnosno da se besplatno koriste reciklažnim dvorištem u Dopsinu koje je sufinancirano kroz Projekt Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. - kaže Tomas. D. Pejić
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana