Osijek
ZAŠTITA OKOLIŠA U OPĆINI VLADISLAVCI

Otvorili reciklažno dvorište u Dopsinu
Objavljeno 9. rujna, 2019.
Još jedna investicija vladislavačke općinske uprave je okončana. Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas kaže kako su sagradili reciklažno dvorište, što je zakonska obveza jedinica lokalnih samouprava, kako bi se svojim stanovnicima omogućilo odvajanje različitih vrsta otpada te ujedno smanjile količine otpada koji se odlažu na odlagalištima.

- Dobivanjem završnih suglasnosti i upisom u Očevidnik reciklažnih dvorišta Ministarstva zaštite okoliša i energetike, završen je projekt gradnje i opremanja reciklažnog dvorišta općine Vladislavci u naselju Dopsin. Projekt gradnje i opremanja financiran je s 84 posto EU sredstava i 16 posto sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Reciklažno dvorište je otvoreno te radi svakim radnim danom od 7 do 15 sati. U budućem razdoblju moguća je promjena radnog vremena kako bi se mještanima i tijekom poslijepodneva omogućio pristup reciklažnom dvorištu – kaže načelnik Tomas.

Dodaje da se na ovaj način smanjuju količine prije svega opasnog otpada, papira, metala, stakla, tekstila, komunalnog otpada te posebnih kategorija otpada i time se osigurava njegova odgovarajuća oporaba ili zbrinjavanje. Upravljanje reciklažnim dvorištem preuzima općinski komunalni pogon. Dvorište u Josipa Jurja Strossmayera bb je subotom i nedjeljom zatvoreno.

- Pozivam građane da pridonesu odgovornom gospodarenju otpadom na našem području, da ga ne bacaju, nego recikliraju, odnosno da se besplatno koriste reciklažnim dvorištem u Dopsinu koje je sufinancirano kroz Projekt Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. - kaže Tomas. D. Pejić
Možda ste propustili...

PREDAVANJE O PODUZETNIŠTVU U UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI

Mladi danas mogu lakše do uspjeha

NOVA REGULACIJA PROMETA U MO CVJETNO

Od Ulice kestenova do Ulice vrba vozi se 50 km/h!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAVRŠNI RADOVI NA EU PROJEKTU U TVRĐI VRIJEDNOM ČAK 66 MILIJUNA KUNA

Trg Vatroslava Lisinskog gotov 4 mjeseca ranije

2

ODJEL KBC-A POBOLJŠAVA UVJETE LIJEČENJA

Za obnovu Hematologije
novac dali čak i pacijenti

3

DAN EUROPSKE AMAZONE

Rijekom Dravom od Vodenice pa sve do Sarvaša