Kultura
CANTUS ANSAMBL

Početak uz čelističku zvijezdu Ariela Barnesa
Objavljeno 9. rujna, 2019.
Nakon sjajne protekle sezone, Cantus Ansambl najavio je novi koncertni ciklus u zagrebačkoj Laubi za sezonu 2019./2020. te će od rujna 2019. do lipnja 2020. održati pet koncerata.

Sezona se otvara već 23. rujna. Koncertom Maple Syrup, uz kanadskog dirigenta Owena Underhilla, ansambl će predstaviti suvremene skladbe iz Vancouvera. Gost je velika kanadska čelistička zvijezda cantus

Na koncertu Minestrone alla Italiana 16. prosinca flautisti Dani Bošnjak, Ana Batinica i Roberto Fabbriciani izvest će pet skladbi talijanskih suvremenih skladatelja u kojima će flauta biti središnji instrument, od solističkih nastupa uz komorni ansambl pa do neobične kombinacije tri bas-flaute uz live elektroniku.

Chiles en Nogada, posvećen meksičkoj suvremenoj glazbi, na rasporedu je 24. veljače. Uz Cantus Ansambl gostovat će ikona suvremene glazbe, violinist Irvine Arditti, koji će izvesti skladbu svoje žene, meksičke skladateljice Hilde Paredas. Na programu će se naći i skladba Julija Estrade, Bajo el volcán, za čak sedam kontrabasa! Koncertima će dirigirati i umjetnički ravnatelj ansambla, skladatelj i dirigent Berislav Šipuš. U sklopu ciklusa 4. svibnja gostovat će i francuski ansambl Proxima Centauri, a koncert Sachertorte pod vodstvom dirigenta Ivana Josipa Skendera s austrijskom suvremenom glazbom u fokusu zatvorit će ciklus 8. lipnja. N.Vek.
Možda ste propustili...

ROMAN SIMOVIĆ I IVAN REPUŠIĆ U MAJSTORSKOM CIKLUSU

Briljantni virtuoz violine i najuspješniji hrvatski dirigent

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIT O TRENKU U POŽEŠKOM MUZEJU

Nakon 270 godina vratio se kući u Slavoniju

2

PREMIJERA DUHOVITE I DIRLJIVE MELODRAME LUTZA HÜBNERA

Boksačko srce: kad aplauz ne prestaje

3

CENTAR ZA KULTURU SIGMUND ROMBERG BELIŠĆE

Potvrda kvalitete 40-ak programa je i više od 6600 posjetitelja prošle godine