Autoglas
ULAGANJE NJEMAČKOG AUTOMOBILISTIČKOG DIVA

Porsche na 15,5 % povećao udjel u Rimac automobilima
Objavljeno 10. rujna, 2019.

Proizvođač supersportskih električnih automobila i tehnoloških rješenja, Rimac Automobili, osigurao je povećanje ulaganja iz Porschea, čime je svoj udjel u kompaniji Porsche povećao na 15,5 posto. U lipnju 2018. njemački proizvođač sportskih automobila kupio je 10 posto udjela u Rimac Automobilima. Povećanje udjela Porschea sada jača već uspostavljeno partnerstvo.


Partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere. "Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac", kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a. "Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji."


Matin put od garaže do globalne prepoznatljivosti priča je o uspjehu koja je ostvarena u manje od jednog desetljeća. Danas, uz partnerstvo s cijelim spektrom proizvođača automobila visokih performansi, njegov tim od 600 osoba zajedno s njim radi na stvaranju nekih od najbržih i najuzbudljivijih električnih cestovnih automobila na svijetu.


"Jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti bila je osvojiti Porschea kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos", rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac. “Tek smo na početku našeg partnerstva - a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju "win-win" za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela."


Novi super sportski automobil, Rimac C_Two, tehnološki je najnapredniji automobil ikad napravljen. Pokazuje cijeli spektar mogućnosti Rimac tehnologije - automobil i njegove glavne komponente dizajnirani su, projektirani i proizvedeni unutar tvrtke.


Povećanje udjela Porschea u Rimcu pridonijet će brzom tempu razvoja tvrtke Rimac, što uključuje znatno povećanje proizvodnje komponenti. Ovaj potez omogućit će poslovanju podršku većem opsegu i obujmu partnera proizvodnjom u rasponu od naprednih pogonskih sustava do najnaprednijih ‘infotainment‘ i ‘connectivity‘ sustava.
Rimac trenutno dovršava razvoj C_Two automobila uoči proizvodnje u 2020. godini.


Pripremio: Milan Bugarić