Sport
ODIGRAN 4. OSIJEK TROPHY

ŽRK Osijek preko Sesvećanki
uzeo naslov pobjednika
Objavljeno 8. rujna, 2019.
U konkurenciji mlađih kadetkinja najbolja je bila ekipa Vrbasa, porazivši u finalu domaćina turnira

Pobjedom rukometašica Osijeka završeno je četvrto izdanje međunarodnog turnira Osijek Trophy koji se odigrao u dvorani Zrinjevac. Organizator je slavio u seniorskom finalu, dok je u konkurenciji mlađih kadetkinja naslov pripao Vrbasu.

U seniorskom dijelu turnira uz domaćina su nastupili Sesvete Agroproteinka, Vrbas (Srbija) i Krivaja Zavidovići (BiH), a do finala su stigli hrvatski predstavnici i to na uvjerljiv način. Osječanke su potpuno nadigrale Krivaju (37:22), dok su Sesvećanke bez previše problema dobile Vrbas (23:15). Finale je zasluženo s 29:24 pripalo domaćinu koji ni jednog trenutka nije suparnicama dopustio vodstvo. Otvorile su Osječanke susret vodstvom 4:0, imale potom u dva navrata i "plus pet" (6:1, 8:3), da bi se potom Sesvećanke približile na samo pogodak zaostatka (9:8). Više od toga domaće im rukometašice nisu dopustile, na odmor su otišle s tri gola prednosti (14:11) koje su početkom drugog poluvremena povećale na ponovnih pet golova viška (17:12). Do kraja susreta Osječanke su bez većih problema održavale visoku prednost te proslavile osvajanje turnira. U finalu ih je s deset pogodaka predvodila Dora Lacković, pet je zabila Zorana Milić, dok su ostale pogotke postigli Petra Frančić (4), Josipa Jerčinović (3), Lea Hren, Petra Jeršek, Ena Zagoršćak (po dva) i Marina Putnik (1). Najefikasnija kod Sesvećanki bila je Valentina Derežić (9). Treće mjesto pripalo je Vrbasu koji je s 22:21 svladao Krivaju.

Osim ekipnih, nagrade su pripale i najboljim pojedinkama. Najefikasniji strijelac turnira je Dora Lacković (Osijek), njena klupska kolegica najbolja je vratarka, dok je za najbolju igračicu turnira izabrana Petra Dičak (Sesvete Agroproteinka).

Kod mlađih kadetkinja sudjelovali su Multinorm Cerna, Brod, Vrbas i Osijek. U polufinalnim susretima Osječanke su s 26:24 svladale vršnjakinje iz Cerne, dok je Vrbas sa 17:16 dobio Brod. U finalu je Vrbas porazio domaćina s 21:16, dok je treće mjesto pripalo Multinorm Cerni nakon 25:17 pobjede protiv Broda. Najbolji strijelac turnira je Nika Malovan (Osijek), najbolja vratarka je Gabrijela Bajan (Brod), dok je najboljom igračicom turnira proglašena Magdalena Malenović (Vrbas).

Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike