Novosti
IDEJA SDP-A:

Spojiti bolnice u Vukovaru i Vinkovcima
Objavljeno 8. rujna, 2019.
Na konferenciji za novinare vinkovačkog SDP-a dr. Saša Srića, nacionalni koordinator za zdravstvenu politiku SDP-a, govorio je o programu ove stranke o zdravstvu. SDP se, rekao je, zalaže za javno zdravstvo, a ne za privatizaciju. Davor Benić, predsjednik SDP-a Vinkovaca, prokomentirao je dugovanja vinkovačke Opće županijske bolnice.

- Borimo se za ostanak naših dragocjenih medicinskih sestara i liječnika povećanjem plaća i poboljšanjem uvjeta - rekao je Srića.

- Vinkovačka bolnica postala je ustanova koja svake tri godine stvara 100 milijuna kuna novog duga, koji bi trebao netko platiti. Ako stanovnici Vinkovaca i okolice misle kako će za pet ili deset godina s takvim lošim poslovanjem vinkovačka bolnica i dalje postojati, odnosno da će pružati prihvatljivu razinu zdravstvene zaštite kakvu sada pruža, varaju se, jer tu količinu novca nemaju i mnogo bogatije sredine nego što je naša - rekao je Davor Benić i dodao kako SDP predlaže spajanje vinkovačke i vukovarske bolnice i da osnivačka prava od županije preuzme država. M.Flego
Najčitanije iz rubrike