Novosti
MORH ŽALI

Letvom napao dječaka
Objavljeno 8. rujna, 2019.
Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska u nedjelju su izrazili žaljenje i oštro osudili napad na maloljetnika u Otočcu, a protiv pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je sudjelovao u incidentu, provest će se kazneni i stegovni postupak.

Prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga RH je izvan radnog vremena i redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne ozljede. Naime, prema izjavi pripadnika Oružanih snaga, incident se dogodio zbog oštećenja imovine, odnosno čamca u njegovu vlasništvu, na kojemu je zatekao više osoba, među njima i oštećenu maloljetnu osobu, priopćilo je Ministarstvo obrane u nedjelju.

Mediji pišu da je četrnaestogodišnji dječak ozlijeđen nakon što ga je napao 43-godišnjak jer je s prijateljima sjedio u njegovu čamcu. Dječak se s prijateljima igrao na rijeci te su sjeli u čamac, prišao im je muškarac i napao ih drvenom letvom. Prema pisanju 24sata, dječak je posvjedočio kako mu je muškarac slomio ruku te ustvrdio da on i njegovi prijatelji nisu napravili nikakvu štetu na čamcu.

Ministarstvo obrane RH navodi kako je provedeno kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika Oružanih snaga podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda. “Nad pripadnikom Oružanih snaga RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojnostegovnim sudom, koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim”, ističe u priopćenju Ministarstvo obrane, koje izražava žaljenje zbog događaja i upućuje isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika hrvatskih Oružanih snaga. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BROJNE MANIFESTACIJE I PROGRAMI

Adventiranje u Osijeku na Dan grada otvara premijer Plenković

2

U HRVATSKOJ COVIDOM ZARAŽENO NOVIH 5709 OSOBA, 68 UMRLO

OBŽ: U Respiracijskom centru 28 oboljelih, preminule su četiri osobe

3

STOŽER: U HRVATSKOJ 5341 NOVOOBOLJELIH OD COVIDA, UMRLO 76 OSOBA

U OBŽ preminulo devet pacijenata