Novosti
MORH ŽALI

Letvom napao dječaka
Objavljeno 8. rujna, 2019.
Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska u nedjelju su izrazili žaljenje i oštro osudili napad na maloljetnika u Otočcu, a protiv pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je sudjelovao u incidentu, provest će se kazneni i stegovni postupak.

Prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga RH je izvan radnog vremena i redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne ozljede. Naime, prema izjavi pripadnika Oružanih snaga, incident se dogodio zbog oštećenja imovine, odnosno čamca u njegovu vlasništvu, na kojemu je zatekao više osoba, među njima i oštećenu maloljetnu osobu, priopćilo je Ministarstvo obrane u nedjelju.

Mediji pišu da je četrnaestogodišnji dječak ozlijeđen nakon što ga je napao 43-godišnjak jer je s prijateljima sjedio u njegovu čamcu. Dječak se s prijateljima igrao na rijeci te su sjeli u čamac, prišao im je muškarac i napao ih drvenom letvom. Prema pisanju 24sata, dječak je posvjedočio kako mu je muškarac slomio ruku te ustvrdio da on i njegovi prijatelji nisu napravili nikakvu štetu na čamcu.

Ministarstvo obrane RH navodi kako je provedeno kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika Oružanih snaga podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda. “Nad pripadnikom Oružanih snaga RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojnostegovnim sudom, koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe. Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim”, ističe u priopćenju Ministarstvo obrane, koje izražava žaljenje zbog događaja i upućuje isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika hrvatskih Oružanih snaga. H
Možda ste propustili...

OSJEČKA ORGANIZACIJA HDZ-A O GRADNJI NASTAVKA KANIŽLIĆEVE

Zbog nezakonitog postupka gradske uprave Osječani su opet na gubitku

AUTOCESTA OD OSIJEKA DO BELOG MANASTIRA

Kinezi se žalili, to će još odgoditi početak gradnje

MINISTAR IH POHVALIO, DOBILI PILOTSKE RUPCE

Novi piloti na Kiowama završili obuku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana