Osijek
BOGAT PROGRAM FESTIVALSKOG KULENDAYZA

Subotu obilježili predavanja,
radionice, gastronomsku i
enološku ponudu i tulum
Objavljeno 8. rujna, 2019.

Iako je program cjelokupne konferencije započeo još proteklog petka, službeno otvorenje 11. KulenDayza održano je u subotu, u zgradi Rektorata Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, kada je osamstotinjak sudionika već kolalo po predavanjima i radionicama iz brojnih područja informacijskih tehnologija.

- Ponosan sam što smo već jedanaestu godinu uspjeli organizirati ovakav događaj, koji na više od 80 raznih aktivnosti donosi govornike iz zemalja poput SAD-a, Portugala, Španjolske i Njemačke, a koji našim informatičarima predstavljaju nove tehnologije. Moramo priznati da je KulenDayz prerastao čak i naša očekivanja, stoga želimo nastaviti motivirati mlade ljude na uključivanje u IT sektor, u čemu nam od ove godine pomaže i osječko Sveučilište, kako bismo riješili gorući problem nedostatka radne snage u toj brzorastućoj grani gospodarstva - rekao je na samom otvorenju Bernardin Katić, direktor konferencije. Upravo je povezanost te zajednice oduševila Cristinu Gonzales Herrero iz MsCommunityja, jednog od glavnih organizatora festivala, koja na otvorenju nije krila zadovoljstvo što KulenDayze može iskusiti iz prve ruke, jer sada shvaća koliko je strasti i znanja vrsnih eksperta uloženo kako bi se povećao interes ljudi za tehnologijom.

- Dolazim na KulenDayze već 10 godina i bez pretjerivanja mogu reći kako je to jedna od najboljih IT konferencija uopće. To znam jer konstantno sudjelujem na sličnim događajima diljem svijeta. KulenDayzi su drukčiji od komercijalnih konferencija, a najveća prednost je što su okrenuti pretežito mladima - ukazao je Nenad Trajkovski, predavač na osječkoj konferenciji.

Stoga ne čudi što je moto ovogodišnjeg KulenDayza upravo "Slow down", u prijevodu "Uspori", pogotovo ako se uzme u obzir i činjenica da je konferencija dobila i festivalski predznak, i zbog bogatog popratnog sadržaja i zbog ukupne važnosti za turizam grada Osijeka.

- IT zajednica pomaže u kreiranju novog i modernog, urbanog i progresivnog, kreativnog i digitalnog grada Osijeka. Ova zajednica utoliko privlači i brojne goste u naš grad, koji na konferencijama poput KulenDayza ne sudjeluju samo u predavanjima i radionicama nego i slobodno vrijeme iskorištavaju za upoznavanje Osijeka i Slavonije - naglasila je dogradonačelnica Žana Gamoš, s čijim se tvrdnjama naposljetku poklopio i popratni program KulenDayza, koji je unatoč kišnoj suboti u dvorištu Galerije Kazamat svim sudionicima predstavio slavonsku gastronomsku i enološku ponudu, uz tulum, odnosno koncerte osječkih bendova - Red Roostersa i Nešvil Funka. M.Mandić
Bez pretjerivanja mogu reći da je KulenDayz jedna od najboljih IT konferencija uopće, kaže Nenad Trajkovski
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike