Regija
VRBANJA PROSLAVILA DAN OPĆINE

Brojni projekti i demografske mjere
Objavljeno 9. rujna, 2019.
VRBANJA

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vrbanje, održanoj u povodu proslave Dana općine, o učinjenom u proteklom razdoblju, realiziranim projektima i planovima govorio je načelnik Velimir Redl. Iz podnesenog izvješća vidljivo je da se ulažu maksimalni napori kako bi se mještanima osigurali svi infrastrukturni uvjeti za što kvalitetniji život, stvorile pretpostavke za gospodarski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, a nizom demografskih mjera općinski čelnici pokušavaju zadržati mlade i financijski im olakšati život. Za rođenje prvog i drugog djeteta u obitelji Općina daje 5000 kuna, a za treće i svako sljedeće po 10.000 kuna. Sufinancira boravak mališana u vrtiću i igraonici, osnovcima je pomogla kupnju radnih materijala, srednjoškolcima isplatila po 500 kuna. Sufinancira i smještaj u učeničkim domovima, stipendira studente… Pomaže i mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja s iznosom od 20.000 kuna za kupnju prve nekretnine.

Kao najvažniji infrastukturni projekt Redl je istaknuo konačno rješavanje gorućeg problema vodoopskrbe. Potpisan je ugovor o sufinanciranju dionice koja spaja Soljane i Vrbanju na regionalni vodovod. Ukupna vrijednost radova je 14 milijuna kuna, u najvećem dijelu će ih financirati Hrvatske vode, a izgradnja cjevovoda prema Strošincima od približno pet milijuna kuna kandidirana je na Mjeru 7.2.1. Na natječaj Ministarstva graditeljstva uspješno je apliciran projekt vrijedan 1,4 milijuna kuna i potpisan ugovor za financiranje energetske obnove zgrade Općine, Policije i Doma kulture u Vrbanji. Sagrađeno je i reciklažno dvorište, a tu su i brojni drugi infrastrukturni radovi u Vrbanji, Soljanima i Strošincima. Općina puno truda ulaže i u izradu projekata kako bi imali na vrijeme pripremljenu dokumentaciju za kandidiranje na EU fondove. Zamjenik župana Josip Dabro čestitao je na postignutim rezultatima i upozorio na nužnost decentralizacije i veću korist koju bi Vukovarsko-srijemska županija i lokalna zajednica trebale imati od bogatih spačvanskih šuma. Uručene su i Plakete Općine Vrbanja zaslužnima, a ove je godine šest laureata.

Prije sjednice otvoreno je i blagoslovljeno spomen-obilježje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u centru Vrbanje. M.L.O.
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike