Regija
NOVA PODRUČNA ŠKOLA U BAKIĆU

Otvorenje nove škole blagdan za cijelo mjesto
Objavljeno 9. rujna, 2019.
BAKIĆ


Početak nove školske godine 23 učenika Područne škole u slatinskom prigradskom Bakiću očekivala su s velikim nestrpljenjem jer u njihovu je mjestu staru stogodišnju školsku zgradu zamijenila nova škola. Otvorenje škole očekivalo se s nestrpljenjem, pa je to bio pravi blagdan za cijeli Bakić.


Školu je rezanjem vrpce otvorila učenica Lejla Marović uz pomoć župana Igora Androvića, gradonačelnika Denisa Ostrošića i ravnateljice Božice Majhen. Na svečanosti su bili saborski zastupnik Josip Đakić, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ-a Vesna Šerepac, načelnik općine Sopje Berislav Androš te predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora.


Ravnateljica Majhen zahvalila je svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta od povijesne važnosti. Govoreći o suvremenoj nastavi, eksperimentalnoj školi za život i suvremenim tehnologijama u nastavi, ona je istaknula da djeca vole ići u takvu školu.


– Ponosni smo što djeca pohađaju školu u gradu koji se brine za svoju djecu, vodi računa o njihovim pravima i željama, u gradu Slatini koji prvi u županiji nosi titulu Grad prijatelj djece – istaknula je Majhen.


Zahvaljujući sredstvima i dobroj suradnji sa Županijom, gradonačelnik Ostrošić najavio je bolji život u svim prigradskim naseljima.


– Najvažnije je kvalitetnim programima i razvojem zadržati ljude ovdje i škole napuniti djecom jer djeca su naša budućnost – rekao je.


Zadovoljstvo novostvorenim uvjetima za obrazovanje djece izrazili su i predsjednik Županijske skupštine Janečić, župan Andrović i saborski zastupnik Đakić. Gradnja nove škole u Bakiću, koja se nalazi pri OŠ Eugena Kumičića Slatina, vrijedna je oko 1,4 milijuna kuna, a sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a s 400.000 kuna i Grada Slatine s 300.000 kuna, a najveći dio potrebnih sredstava uložila je Županija.
Novootvorenu školu posvetio je župnik Župe sv. Barbare Sladojevci, vlč. Darijo Šimić. P.Ž
Vrijedna je oko 1,4 milijuna kuna, a sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura