Zdravlje
NEPRAVEDNO ZAPOSTAVLJENA

Ne zaboravite njegu stopala
Objavljeno 9. rujna, 2019.
Suočimo se s istinom - stopala su zadnja kada je riječ o njezi tijela. Koliko nam je stalo da vlastitih stopala? Nekima više, nekima manje, ali svima nedovoljno! Uzmite u obzir vrijeme koje provodite stojeći i hodajući, pa ćete shvatiti koliko malo njegujete svoja stopala. Usporedite količinu vremena koju utrošite njegujući lice, pa ćete i sami doći do tog zaključka. Stopala su uvijek nekako zapostavljena. “Stajanje nekoliko sati u visokim potpeticama može prouzročiti bol u mišićima”, OnlyMyHealth prenosi izjavu dr. Stevena Raikina.

Njega stopala važna je za zdravlje cijelog tijela, jer su stopala ta koja nose cijeli teret. Uzmite u obzir da svaka 2,5 centimetara potpetice povećavaju pritisak na stopalo za 22 posto! Američki su znanstvenici utvrdili da većina žena doživi neku vrstu ozljede stopala prije svoje 40. godine života, a do tih godina žene najčešće i nose visoke potpetice. Tijesna obuća, visoke potpetice i pritisak do kojeg dolazi tijekom hodanja i stajanja mogu prouzročiti razne posljedice na stopalima (iskrivljene prste, nokte, kurje oči). To ne znači da se trebate odreći visokih potpetica, ali izbjegavajte dugo stajanje na njima. Neka vaša obuća bude udobna i ugodna, a stopalima redovito pružite puni tretman, naročito masažu.

“Često se događa da mi dođe osoba kojoj u organizmu nedostaje kalcija, a pretila je. Kosti su preslabe, tjelesna težina koju mora nositi prevelika, pa i nije čudno da stopala ispaštaju”, dodao je dr. Raikin. Zato pazite na tjelesnu težinu, redovito vježbajte i pravilno se hranite. Uz sve to, ne zaboravite njegovati svoje tijelo, jer je ono jedinstveno i neponovljivo! Ponekad možete krenuti od stopala. J.Kn.

Možda ste propustili...

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

Najčitanije iz rubrike