Sport
SVJETSKI KUP

Robert Seligman sedmi
u finalu Szombathelyja
Objavljeno 7. rujna, 2019.

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman u današnjem je finalu konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u mađarskom Szombathelyju s osvojenih 13.133 bodova zauzeo sedmo mjesto.
Jedini hrvatski predstavnik među najboljih osam na nekoj od gimnastičkih sprava u finalu je odlučio raditi novu, jaču vježbu koju priprema izvesti na Svjetskom prvenstvu a koje nas za otprilike mjesec dana očekuje u Stuttgartu. Nakon što je u kvalifikacijama išao na sigurno te izveo svoju standardnu vježbu početne ocjene 5.8 koja mu je donijela treće mjesto te plasman u finale, s obzirom na jaku konkurenciju te visoke ocjene drugih gimnastičara, Robert je danas morao ići na „sve ili ništa“.
- Moram reći da sam dao sve od sebe pošto sam išao raditi vježbu za koju nisam spreman i koju nisam niti mislio da ću ići. Riječ je o vježbi startne ocjene 6.1 koju čuvam za Svjetsko prvenstvo. Nakon što sam vidio da je konkurencija dobila poprilično visoke ocjene i da moram biti „bolji“ od Verniaieva, Nathana i Bertoncelja, išao sam na maksimalan rizik, što nekad prođe, a nekad, kao sada, kada nisam potpuno spreman i kad sam još umoran od priprema, nisam uspio… U biti sve sam napravio do kraja, s nekim manjim i većim pogreškama, no pred sam kraj, na predzadnjem elementu sam u biti pao, tako da je ocjena apsolutno zaslužena. - na današnje se finale osvrnuo Robert
Unatoč nešto slabijem plasmanu od onoga u sinoćnjim kvalifikacijama, u hrvatskom taboru nije manjkalo optimizma i zadovoljstva.
- Nisam razočaran, dapače, baš sam pun pozitivne energije. Evo, odradio sam fantastičan trening, ponovno odličnu pripremu. Danas sam se osjećao bolje nego jučer, ali opet… ova vježba ipak je ona za koju vjerujem da će mi donijeti finale Svjetskog prvenstva i odlazak na Olimpijske igre, i za nju moram biti potpuno spreman i svjež, što vjerujem da ću taman za četiri tjedna i biti - na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu. - pun je optimizma uoči najvažnijeg cilja sezone Seligman
Prvo mjesto u finalu konja s hvataljkama Svjetskog kupa u Szombathelyju zauzeo je Britanac Joshua Nathan s ocjenom 14.800. Drugoplasirani je bio Ukrajinac Oleg Verniaiev (14.766), a trećeplasirani Slovenac Sašo Bertoncelj (14.566).
Naše gimnastičare već sljedećeg vikenda očekuje novi Svjetski kup - onaj u Parizu, na kojemu će nastupiti Ana Đerek, Tin Srbić, Matija Baron te Renato Prpić.K.L.

Najčitanije iz rubrike