Sport
MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR

Na Osijek Trophyju u dvije konkurencije
Objavljeno 7. rujna, 2019.
ŽRK Osijek ove subote u dvorani Zrinjevac organizira četvrto izdanje međunarodnog rukometnog turnira Osijek Trophy. Nastupit će ukupno osam ekipa podijeljenih u dvije konkurencije. Prijepodne svoj će dio turnira odraditi mlađe kadetkinje (2004. godište i mlađe), a poslijepodne seniorke. U prvom dijelu turnira uz domaćina sudjeluju Multinorm Cerna, Brod i Vrbas, dok u seniorskom dijelu nastupaju Sesvete Agroproteinka, Krivaja Zavidovići, Vrbas i Osijek. Seniorski susreti trebali bi biti vrlo zanimljivi, jer će zaigrati dvije ekipe koje su izborile europske nastupe (Sesvete, Krivaja) te novi superligaš Srbije (Vrbas). Novost u odnosu na prijašnja izdanja turnira je ta da će se na ovome sve utakmice moći pratiti putem live streama. Subotnji će ogledi biti i posljednje provjere za osječke rukometašice uoči prvenstva sljedećeg vikenda, a trener Jasmin Mrkonja najavio je kako će raspodijeliti minutažu svim igračicama.

- Imamo jako zanimljiv turnir, s dvije ekipe koje igraju u Europi ove sezone. Pokušat ćemo rasporediti snage na što više igračica, s obzirom na to da imamo dvije utakmice u istom danu. Bit će malo naporno, no dobro će nam doći ovi susreti, pogotovo igračicama koje još nisu ušle u formu. Neke su se mlade igračice nametnule, a kako sve znaju da je samo rad na terenu mjerodavan, očekujem zanimljivu borbu za mjesta u početnoj postavi - najavio je trener Mrkonja.

U 14 sati službeno je otvorenje turnira te proglašanje najboljih pojedinki i konačnog poretka u konkurenciji mlađih kadetkinja, dok je u 20.15 planirano isto kod seniorki.

Raspored utakmica: 9.00: Osijek - Multinorm Cerna, 10.20: Vrbac - Brod, 11.40: susret za 3. mjesto; 13.00: finale mlađih kadetkinja; 14.30: Osijek - Krivaja Zavidovići, 16.00: Sesvete Agroproteinka - Vrbas; 17.30: susret za 3. mjesto; 19.00: finale seniorki. G.R.