Sport
RUKOMETNA SEHA-GAZPROM LIGA

NEXE na domaćem terenu popravlja loš dojam iz Novog Sada
Objavljeno 7. rujna, 2019.
Susret između NEXE-a i Tatrana igra se u nedjelju, u dvorani OŠ Kralja Tomislava, s početkom u 19 sati

Za rukometaše NEXE-a nije dobro krenula deveta po redu sezona u SEHA-Gazprom ligi. Uvjerljiv poraz u Novom Sadu (29:23), treći uzastopni na gostovanju u najvećem gradu Vojvodine, znak je kako za našičke rukometaše dvorana Slana bara postaje mjesto koje teško preplivavaju.

Brzo će uslijediti prigoda za popravnim ispitom. U nedjelju, u 19 sati, u dvorani OŠ Kralja Tomislava, otvara se službeno nova rukometna sezona u Našicama. U Slavoniji gostuju stari znanci, Tatran iz Prešova, momčad koja je također starosjeditelj u regionalnoj ligi. Tijekom ljetnih priprema Tatran je već gostovao u Našicama, na “trokut” turniru na kojem je još nastupio i mađarski MOL Pick Szeged. I tad je Tatran upravo svladao našičke rukometaše. Slično kao i NEXE, i slovački je prvak doživio određene promjene u momčadi tijekom ljetne stanke. Možda je najveći hendikep odlazak odličnog hrvatskog desnog vanjskog Brune Butorca koji je u Tatranu bio najbolji strijelac. Istina, na klupi ih, kao uostalom i “našičke gromove”, vodi ista osoba kao i prošle godine - Slavko Goluža. Očito je bivši hrvatski izbornik ostavio dobar dojam u Slovačkoj, gdje će započeti odrađivati treću godinu ugovora. Međutim, opet slično kao i NEXE, Tatran je također doživio poraz na otvorenju sezone. “Poskliznuo” se na svom terenu, poražen je od ukrajinskog novaka u ligi Motor Zaporožja s 24:25.

- Ne bih to nikako nazvao kiksom, nego nešto što će se događati ove sezone. Konkurencija je nikad jača i velik broj utakmica bit će takav da će moći otići na jednu ili drugu stranu - komentirao je Hrvoje Horvat kiks svojih suparnika.

Dakako, njega mnogo više brine ne toliko sam poraz koliko nastup njegovih igrača u prvoj prvenstvenoj utakmici u Novom Sadu.

- Istina, ne brine me rezultat i to što smo izgubili bodove. Prvenstvo je dugačko, sve se još da nadoknaditi, a posebno sada kada imamo sustav u kojem se igraju i četvrtfinalne utakmice. Ono što me zabrinjava to je naša igra. Mi prije svega moramo poboljšati našu izvedbu. Moramo biti agresivniji, želim prije svega vidjeti napredak u defenzivnom dijelu. Očekujem reakciju od ekipe pred domaćom publikom kako bismo se predstavili u što boljem izdanju negoli u prvoj utakmici u Novom Sadu. Publika nam uvijek treba biti dodatni motiv, a vjerujem kako će nam i sada dati dodatnu snagu i agresivnost bez koje ne možemo svladati kvalitetnog suparnika - rekao je Hrvoje Horvat, koji i dalje jedino ne može računati na Tomija Vozaba.

Ono za što će trebati vremena svakako je uigravanje novih igrača. Dosta ih je pristiglo ovoga ljeta. Jedan od njih je i pivot Živan Pešić. Uskoro, kada Mario Tomić ponovno napusti Našice i pridruži se kampu katarske reprezentacije, na njegova leđa past će NEXE-ova igra na crti.

- Naravno da treba proći određeno vrijeme za uigravanje. Novo je prvenstvo, dosta je i novih igrača poput mene, ali ja sam uvjeren kako će ta faza uigravanja brzo proći i kako ćemo svi što prije ući u NEXE-ov sistem. Što se tiče utakmice čeka nas jako kvalitetan suparnik. Sigurno će to biti teška utakmica, a mi u nedjelju moramo dati sve od sebe kako bismo pred domaćom publikom ostvarili prvu pobjedu - rekao je 26-godišnji srpski pivot, koji je u NEXE stigao iz španjolskog Ademar Leona.

Krešimir Lacković
POTREBNA POMOĆ S TRIBINA
- Vjerujem da će nam navijači dati dodatni vjetar u leđa kako bi pobijedili momčad kao što je Tatran Prešov, kazao je trener našičkih rukometaša Hrvoje Horvat pozivajući gledatelje da večeras napune tribine dvorane OŠ Kralja Tomislava.

Našičani su SEHA ligu počeli u Novom Sadu, ali danas ju otvaraju kod kuće i bilo bi lijepo da ta premijera prođe u pobjedničkom raspoloženju. I svakako trebaju dobru podršku s tribina.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike