Sport
BJELOBRDSKI BSK U PAUZI PRVENSTVA EKIPIRAO IGRAČKI KADAR

Dalić i Mory možda zaigraju već na gostovanju u Zagrebu
Objavljeno 7. rujna, 2019.

Na prethodni intenzivni natjecateljski ritam, u kojem su Bjelobrđani odigrali tri utakmice u sedam dana, nadovezao se i ovaj radni tjedan bez utakmice. U tijeku je, naime, stanka u prvenstvu Druge HNL koje se nastavlja sljedećeg tjedna utakmicama četvrtog kola, u čijem će sklopu nogometaši BSK-a gostovati u Zagrebu gdje će ih u petak čekati Hrvatski dragovoljac.

Bjelobrđani idu u goste momčadi s dna redoslijeda koju su "žuto-plavi" netom preskočili zahvaljujući prošlonedjeljnoj pobjedi nad riječkim Orijentom 1919 koji je s premijernog posjeta Bijelom Brdu otišao praznih ruku i s tri lopte u mreži (3:0). Za štićenike trenera Denisa Krstanovića te njegovih suradnika Damira Horvata i Aleksandra Borojevića, bili su to prvi pogotci i osvojeni bodovi u novom drugoligaškom prvenstvu u koje se startalo s dva poraza i osam primljenih pogodaka. Taj je (ne)učinak donio plasman na samo začelje redoslijeda koje je trebalo promptno napustiti tako da je vladao golemi imperativ za sučeljavanje s Riječanima koji su u prvom dijelu promašili nekoliko zicera, a na njegovom isteku te u nastavku primili ukupno tri komada uz koja su Bjelobrđani ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u drugoligaškoj konkurenciji. Poticajnu za nastavak sezone u kojoj je primarna zadaća zadržati aktualni status i formirati momčad koja je još u stvaranju budući da ju je ljetos napustilo 12 i istodobno došlo 16 igrača. Posljednji tandem je stigao s nedvojbenim predznakom pojačanja, što je Marko Dabro već u dva navrata demonstrirao zabivši po pogodak Primorcu u Biogradu na Moru, čime je pomogao proboju BSK-a u 1/16 finala Kupa Hrvatske te Orijentu 1919 kojim je prelomio taj susret skinuvši istodobno golemi teret s leđa ostalih "žuto-plavih" koji su potom ponudili optimizam da je zadržavanje drugog državnog statusa itekako realna opcija. Uz Dabru, iz Vinkovaca je stigao i Vedran Dalić, koji je već bio član BSK-a, iz kojeg je otišao u mladinski Vinogradar te zatim u zaprešićkog prvoligaša i bosanskohercegovačkog iz Krupe iz kojeg se kao slobodan igrač vratio na mjesto sreće. Njegova je, međutim, dokumentacija iz susjedne države putovala desetak dana, tako da taj 23-godišnji stoper i prema potrebi zadnji vezni, nije konkurirao za momčad u prethodnoj etapi. Bit će u kadru za zagrebačku akciju zajedno s Bjelokoščaninom Romanom Moryjem koji je ishodio ulaznu vizu i iz Maroka redovnom avionskom linijom doletio na krajnji istok Hrvatske. Izvjesno zauzimajući mjesto u veznom redu u kojem se ljetos već nametnuo, ali je morao otići iz zemlje i ponovno tražiti povratak u nju. U Bijelom Brdu tako su ekipirali momčad koja bi trebala ispuniti klupsku ambiciju za koju se (još) očekuje aktivno uključivanje Mirana Horvata koji pohađa terapiju nakon složene ozljede koljena. D.Lekšan
Edvinas Kloniunas u mladoj reprezentaciji Litve
U trenažnom procesu bjelobrdskog drugoligaša nema ni Edvinasa Kloniunasa, koji se trenutačno nalazi u kadru mlade reprezentacije Litve, a bit će na raspolaganju sljedećeg tjedna kada će se intenzivirati misli na sljedeće gostovanje u zagrebačkom Sigetu čije bi uspješno apsolviranje bitno poboljšalo spokoj(ij)nu atmosferu nakon što je riječko breme skinuto s leđa.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike