Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK

Za dva vrtića nova fasada i ograde
Objavljeno 7. rujna, 2019.
Osim što su u novu pedagošku godini podcentri "Mak" i "Ivančica" ušli s novim skupinama te tako oba postala objekti koji prihvaćaju i vrtićarce i jasličare, do kraja godine trebali bi se ponoviti i infrastrukturnim poboljšanjima.

Naime, Grad Osijek raspisao je poziv za dostavu ponuda za nove ograde u ta dva podcentra te za obnovu fasade u "Ivančici".

Kada su u pitanju ograde, radovi bi trebali obuhvatiti zahtjevan posao demontaže postojećih metalnih konstrukcija visine 90 centimetara uz razbijanje starih betonski temelja, potom konstrukciju novih temelja i potom postavljanje nove ograde na ulaznim vratima sa sigurnosnim zaštitama. Ukupna dužina novih ograda iznosi 331 metar, a kao rok za završetak radova potencijalnom izvođaču navodi se 1. prosinca. Riječ je o infrastrukturnoj obnovi koja bi u oba vrtića trebala rezultirati pojačanom sigurnošću najmlađih s obzirom na to da se objekti nalazi na lokacijama intenzivnog prometa, bez adekvatnog parkirališta.

Dugoočekivana obnova fasade u "Ivančici", koju su, neshvatljivo i za svaku osudu, prije nekoliko godina oštetili nepoznati vandali, a od tada dodatno načelo vrijeme, također bi trebala bi obavljena i spremna za energetski učinkovitu sezonu grijanja - 1. prosinca. Radovi će obuhvatiti demontažu oštećenog dijela fasade - tervola površine 45 četvornih metara, potom popločavanje iste površine novim izolacijskim i površinskim fasadnim slojem.

Podsjetimo, fasada u “Ivančici” - prvom osječkom vrtiću koji je zbog vanjske ovojnice ponio naziv energetski učinikovit - od prvog je dana bila na meti mladih koji se u dvorištu ovog objekta okupljaju u noćnim satima. Više je puta popravljana, a posljednji put u srpnju 2017. godine kada su Donjograđani, doslovno tri dana nakon što su radnici otišli, ponovno zatekli vandale “u akciji”. To je, čini se, bila točka na “i” i povratka na staro samo krpanjem nije bilo. Stoga, s jedne strane, obnova fasade u “Ivančici” veseli, ali i postavlja neizbježno pitanje - koliko će ovaj put potrajati i što se može učiniti da se daljnja potencijalna šteta spriječi. I.Sl.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike