Osijek
UDRUGA KATOLIČKIH INTELEKTUALACA

Početak jesenskog djelovanja UKI-ja
Objavljeno 7. rujna, 2019.
Na blagdan sv. Augustina članovi Udruge katoličkih intelektualaca okupili su se u crkvici sv. Roka u Osijeku na večernjem misnom slavlju da bi proslavili svoga zaštitnika te obilježili početak jesenskog djelovanja u novoj akademskoj godini. Slavlje je predvodio dr. sc. Davor Vuković, profesor KBF-a u Đakovu, i sveučilišni kapelan u Osijeku.

Propovijedajući o evanđelju (Mt 23, 27-32) u kojemu Isus farizeje naziva obijeljenim grobovima, vlč. Vuković istaknuo je aktualnost Isusova poziva na budnost i oprez – Jao vama – no ne kako bi nas opomena uništila, nego probudila iz moguće uljuljanosti i potakla na trajno obraćenje i opasnost od licemjerja:

- Pozvani smo na iskreno i trajno unutarnje obraćenje srca i pogleda, na obraćenje nutrine prema uzoru na sv. Augustina, kao i prema uzoru na njegovu iskrenost koju susrećemo, osobito u njegovim Ispovijestima.

Vuković je također upozorio:

- Nije dovoljno samo zazivati Isusovo ime i njim se hvaliti, nego i vršiti njegovu volju i zapovijedi: boriti se protiv zla, nepravde, korupcije, laži, grijeha, a u svoj i tuđe živote unositi ljubav, praštanje, pravednost, mir i dobrotu.

U misnom slavlju sudjelovali su i članovi Udruge, a na kraju je članovima zahvalila predsjednica UKI-ja dr. sc. Ružica Pšihistal te pozvala na druženje i razgovor o aktivnostima u sljedećoj akademskoj godini.

Udruga ove jeseni planira izdati publikaciju koja će predstaviti djelovanje, cilj i svrhu Udruge, u kojoj će se prikazati cjelokupan rad, od osnutka do danas (Tjedan kršćanske kulture, Adventski i Korizmeni susreti, publikacije, suradnje i ostalo), te čiji će cilj biti pobliže upoznavanje s idejom, radom i članovima Udruge. N.Vek.
Možda ste propustili...

USKORO NOVA USLUGA U ČEPINU

Mjesto za odlaganje tridesetak vrsta otpada

NA AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU

Ivo Josipović o glazbi i politici

AUTORICA JASNA ŠEMIGA PINTARIĆ

Promocija romana Ljubav dolazi kasnije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROBLEMI U REISNEROVOJ 64

Nemaju tople vode, a ostali i bez majstora

2

PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

U Baranji nedostaje jedan, a u Osijeku tri ginekološka tima

3

U 2019. U OSIJEKU ROĐENO 1897 DJECE

Od biblijskih junaka do likova iz TV serija