Novosti
MOGUĆA POVREDA NAČELA DJELOVANJA

Postupak protiv premijera i ministara
Objavljeno 5. rujna, 2019.
Povjerenstvo za sukob interesa u četvrtak je pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića i više ministara zbog povrede načela djelovanja u obnašanju dužnosti i višekratnoga oglušivanja da tom povjerenstvu dostave dokumentaciju vezanu uz putovanje na kongres Europske pučke stranke u Helsinkiju.
Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić te bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića zbog toga što tijela u kojima obnašaju dužnosti nisu dostavila potrebnu dokumentaciju (putne naloge i račune) vezanu uz putovanje na kongres Europske pučke stranke u Helsinkiju u studenome prošle godine. Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković rekla je da je postupak većinom glasova pokrenut zbog moguće povrede načela djelovanja. H
NISU POSTUPALI SAVJESNO
Također, postupak je pokrenut zbog propusta premijera da naloži svom predstojniku ureda, kao i propusta ministara da nalože nadležnim službama u ministarstvima da Povjerenstvu dostave tražene podatke i dokumentaciju. "Iz toga proizlazi mogućnost da ti dužnosnici nisu postupali savjesno, odgovorno i transparentno", rekla je Novaković te pojasnila kako postupak nije pokrenut zbog puta tih dužnosnika u glavni grad Finske.
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK DIP-A URUČIO IZVJEŠĆE O REZULTATIMA IZBORA ZA PREDSJEDNIKA RH

Povjerenje u izborni proces mora biti čisto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana