Regija
DANI SLAVONSKE ŠUME

Natjecanje sjekača, izložbe, okusi tradicije...
Objavljeno 5. rujna, 2019.
NAŠICE - Našički veliki park ovog vikenda bit će glavno mjesto okupljanja nekoliko tisuća ljudi jer tamo se održavaju Dani slavonske šume. Na samom otvaranju, u subotu, 7. rujna, u 10 sati, nastupit će HKD Lisinski Našice, Pjevački zbor i glazbena sekcija zbora Matice umirovljenika Hrvatske - Gradske udruge umirovljenika Našica i Crkvaračka garda. Glavni i najatraktivniji dio festivala otvoreno je prvenstvo za profesionalne sjekače u službenim disciplinama, uz sudjelovanje šest slavonskih uprava šuma iz Slavonije i Baranje. Osim zvukova pila i sjekira, parkom će se širiti i opojni miris tradicionalnih slavonskih jela jer bit će organizirano kuhanje čobanca i kotlovine te pečenje lepinja. Velika atrakcija bit će životinje koje će dovesti Konjogojska udruga i udruga Farmica, a kao gost predstavit će se izviđački klub Javor iz Osijeka. Za djecu je pripremljena umjetnička radionica “Mali kipari”, koju će održati članovi Društva Naša djeca Našice, a na samoj padini iza Dvorca Pejačević Zajednica tehničke kulture održat će zmajadu, za koju su osigurali 100 zmajeva. U isto vrijeme našički park postat će odličan prostor za mnogobrojne izložbe kao što su limeni ljubimci Oldtimer kluba iz Našica, opremu, tehniku i vozila prezentirat će članovi DVD-a, a fotografije iz Našica i svoju opremu izložit će Radioklub Našice. Ručno rađene radove u drvetu i drugim materijalima prezentirat će članovi učeničkih zadruga Đurđenovac, Donji Miholjac i Orahovica.

Policija u zajednici PU-a Našice i PU-a Osječko-baranjske županije organizirat će prezentaciju preventivnog projekta “Suradnja policije i lovnih ureda na sigurnosti, gospodarenju i zaštiti divljači”. Svoj rad prezentirat će Udruga voćara i vinogradara Našice, Gradsko društvo Crvenog križa Našice, Planinarsko društvo Krndija, OPG Ivković, OPG Pleša te prva hrvatska bačvarija i destilerija Pepel-co. OPG Đanić priprema prikaz pečenja rakije, kao i degustaciju.

A uvod u ovu značajnu manifestaciju kreće već danas u Noći festivala, kada se za 130. godišnjicu HKD-a Lisinski predstavljaju sve sekcije domaćeg društva, ali i njihovog posebnog gosta - ansambla Lado iz Zagreba. I. Ćosić
Možda ste propustili...

BIZOVAČKO VIJEĆE PRIHVATILO PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2020.

Gotovo 20 milijuna kuna za niz važnih projekata i nova ulaganja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana