Regija
OD 7. DO 29. RUJNA NIZ MANIFESTACIJA U DONJEM MIHOLJCU

Proslava Dana grada uz povijesni boj, koncerte...
Objavljeno 6. rujna, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Povijesna retrospektiva “Bitka za Miholjac”, Miholjački sajam, koncerti na otvorenom, izložbe, sve to, i još mnogo više, u 30-ak programa moći će se doživjeti u Donjem Miholjcu. Kako i dolikuje gradu koji slavi svoj impozantni 962. rođendan, proslava će trajati tri tjedna, a počinje već ove subote, 7. rujna, koncertom solista i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a završava 29. rujna koncertom Miroslava Škore. Organizatori rođendanskog koncepta su Grad Donji Miholjac i Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca i brojne udruge, koje su pripremile bogat i raznolik program u kojemu će se za svakoga naći po nešto. Prema rasporedu, u utorak, 10. rujna, u predvorju velike dvorane Dvorca Maialth bit će otvorena izložba “Tragom Gutmannovih pruga”, autora Ivice Brusača iz Belišća. U četvrtak, 12. rujna, Miholjački poduzetnički centar organizira panel-diskusiju “Donji Miholjac 2027. – grad kakav želimo”, na kojoj će govoriti dr. sc. Damir Novotny.

U petak, 13. rujna, na Gradskoj tržnici održat će se Miholjački sajam koji će obogatiti 22. gradsko natjecanje u kuhanju fiša. U subotu, 14. rujna, Miholjčanima će se predstaviti puhački orkestri iz Šikloša i Valpova, a nastupit će i Gradska limena glazba Donji Miholjac. Istog dana održat će se i proslava oslobođenja Miholjštine. U nedjelju, 15. rujna, održat će se 11. biciklistička utrka Stara Drava, a iste večeri kulturno-umjetnička društva s područja Grada Donjeg Miholjca nastupom u kinodvorani Osvit posjetiteljima će dočarati na koji način čuvaju tradiciju i folklornu baštinu.

U utorak, 17. rujna, bit će održano putopisno predavanje “Od mora do vrha” na kojemu će Matej Perkov govoriti o putovanju kroz Iran. Dio bogatog rođendanskog programa je uprizorenje povijesnog boja za Miholjac, koje će se održati 21. rujna u perivoju Prandau-Mailath u organizaciji Povijesne udruge Mailath, koja je zaslužna i za koncert Gabrijele i Dinka Petriševac.

Ni to nije kraj sadržajnoj proslavi jer su u nedjelju, 22. rujna, najavljena sportska natjecanja. Na svoje će doći ljubitelji košarke, odbojke i tenisa.

Za večernje sate predviđen je koncert u Župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela, a posjetitelji će moći uživati u nastupu Edmunda Andlera-Borića na orguljama i Borisa Philippa na klarinetu. Središnji događaj bit će svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja, a bit će održana u petak, 27. rujna. S.Fridl
Možda ste propustili...

30 UZORAKA NA 11. OCJENJIVANJU MEDA

Med zbog vremena ipak lošije kvalitete

U BELIŠĆANSKOJ ŽUPI BLAGOSLOVLJENI VITRAJI I SKULPTURA USKRSLI KRIST

Podsjetnici na poziv na prihvaćanje izazova i izgradnju bolje zajednice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STANOVNICI ISTOČNOG DIJELA ŽUPANIJE NEĆE VIŠE MORATI NA TERAPIJU U VINKOVCE

Vinkovačka bolnica u
Otoku će otvoriti odjel
za fizikalnu terapiju

2

KREĆE PROJEKT VRIJEDAN 1,7 MILIJUNA KUNA

Počela katastarska izmjera u k.o. Ivanovci Đakovački

3

RADOST U SELU

U Šagu u prvi razred krenulo devet učenika