Regija
VUKOVARSKO VELEUČILIŠTE

Na studij može 40 Hrvata koji žive izvan RH
Objavljeno 6. rujna, 2019.
Natječaj je raspisan, Studentski dom popunjen, a na proljeće počinje izgradnja novih sadržaja
VUKOVAR - Iduće akademske godine Studentski dom Leopold u Vukovaru bit će ispunjen do posljednjeg mjesta.
Tu nam je vijest potvrdio Željko Sudarić, dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička, navodeći kako će se uskoro sastati povjerenstvo koje će načiniti konačnu bodovnu listu, no prema broju prispjelih prijava jasno je kako će smještajni kapacitet koji čini 108 jedinica biti posve popunjen.


- Prošle je godine popunjenost bila oko 60 posto, ali treba uzeti u obzir da je dom otvoren tek u studenome, pa je značajan broj studenata prije toga već riješio pitanje smještaja - naveo je Sudarić.


Istaknuo je kako je Veleučilište raspisalo natječaj za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih stručnih studija trgovine i fizioterapije te upravnog studija, kao i diplomskog stručnog studija preventivne fizioterapije za Hrvate koji žive izvan Hrvatske. Podsjećamo kako je na temelju sporazuma sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske te odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja vukovarsko Veleučilište dobilo priliku upisati dodatnih 40 studenata, po deset za svaki od četiri programa.


- Ponosni smo što smo prvo veleučilište kojem je odobrena kvota za upis Hrvata izvan domovine. Vjerujem kako će najviše interesa pokazati budući studenti iz Vojvodine. Resorno će im ministarstvo financirati sve troškove dokle god imaju prava kao redoviti studenti, odnosno dok ispunjavaju obveze kao i ostali naši studenti, i nadamo se kako im to neće biti problem - poručio je dekan.


Rok za prijavu na natječaj je 2. listopada, a rang-rista bit će objavljena na oglasnoj ploči i web-stranici Veleučilišta dva dana kasnije. Zainteresirani kandidati prijave mogu poslati poštom ili doći osobno, a sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i obrasci za upis objavljeni su na web-stranici.


Kada je riječ o podizanju studentskog standarda u smislu izgradnje dodatnih sadržaja, Sudarić je potvrdio kako čekaju konačnu dozvolu Grada Vukovara kojem su predali potrebnu dokumentaciju za izgradnju studentskog restorana i caffe bara u sklopu Studentskog doma Leopold.


- Vjerujem da u tom smislu neće biti problema, a osim restorana i caffe bara planiramo i izgradnju dodatnih sportskih igrališta za studente. Nadam se kako bi, nakon što se obavi propisana procedura, radovi mogli početi na proljeće, dok bi novi sadržaji studentima trebali biti dostupni 2021. godine - naglasio je Sudarić.


Lijepi vijestima tu nije kraj. Naime, Veleučilište Lavoslav Ružička može se pohvaliti mentorstvom Visokoj školi Ivanić-Grad. Stoga je Gradsko vijeće toga grada u povodu Dana grada dodijelilo priznanje dekanu vukovarskog Veleučilišta.
- Držim kako to priznanje ne pripada osobno meni, već svim našim djelatnicima i studentima. Iznimno smo ponosni kada mi Vukovarci možemo pomoći drugima, posebno u području znanosti i visokog obrazovanja. Dobiveno je priznanje potvrda da se na našem Veleučilištu radi stručno i kvalitetno - istaknuo je Sudarić, dodajući kako Vukovar ima kapaciteta za prenošenje svojih znanja i pozitivnih iskustava drugima.

Dragana Korpoš
Veleučilištu Lavoslav Ružička prvom je u Hrvatskoj odobrena kvota za upis Hrvata koji žive izvan Hrvatske
SAJAM FIZIOTERAPIJE
U prostoru Veleučilišta danas će, s početkom u 17 sati, biti održan peti Sajam fizioterapije. Organiziraju ga Lions klub Vukovar, OŽB i Bolnica hrvatskih veterana Vukovar, Učilište Studium te Veleučilište Lavoslav Ružička, u povodu 8. rujna - Svjetskog dana fizioterapije.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana