Osijek
JU PARK PRIRODE KOPAČKI RIT

Obilježavanje tradicionalne Međunarodne noći šišmiša
Objavljeno 6. rujna, 2019.
Obilježavanje Međunarodne noći šišmiša održava se u Kopačkom ritu u petak, 6. rujna, u 18 sati u Prijamnom centru parka.

I ove godine obilježit će se Međunarodna noć šišmiša u Kopačkom ritu pod okriljem Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša - EUROBATS, čime se upućuje na nezamjenjivu ulogu šišmiša u očuvanju prirodne ravnoteže u ekosustavima, kao i na potrebu njihova očuvanja. Šišmiši su jedini sisavci koji lete, a dosad je na Zemlji zabilježeno više od 1200 vrsta. U Hrvatskoj ima 35 vrsta i sve su strogo zaštićene Zakonom o zaštiti prirode.

Organizatori su priredili bogat program: igrokaz Intervju sa šišmišem Ehom s ekskluzivnim novostima o njegovu životu i navikama, zabavni kviz o šišmišima s nagradama za one koji znaju najviše, likovnu radionicu: izrada šišmiš-maski i figura, origami, bojanke, crtanje naopačke, oslikavanje lica, šišmiš-labirint i igre na travi, radionicu izrade kućice za šišmiše i hranilišta za šišmiše, prezentaciju i gledanje noćnog neba teleskopom (Studentsko astronomsko društvo Tardis Osijek), let iznad Kopačkog rita s pomoću virtualnih naočala IT tvrtke SPECTRE iz Valpova, radionicu sviranja djembe bubnjeva i nastup Udruge RitmOS i potragu za šišmišima bat-detektorom. E.N.
Možda ste propustili...

OSJEČANKU ZVALI DA SE OPROSTI OD SINA, PA UČINILI ČUDO

Liječnici iz intenzivne njege na Internoj moga su sina “podignuli iz mrtvih!”

OSJEČKI HNS PODUPIRE KURIKULARNU REFORMU

Traže povećanje plaća za prosvjetare

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAVRŠNI RADOVI NA EU PROJEKTU U TVRĐI VRIJEDNOM ČAK 66 MILIJUNA KUNA

Trg Vatroslava Lisinskog gotov 4 mjeseca ranije

2

ODJEL KBC-A POBOLJŠAVA UVJETE LIJEČENJA

Za obnovu Hematologije
novac dali čak i pacijenti

3

DAN EUROPSKE AMAZONE

Rijekom Dravom od Vodenice pa sve do Sarvaša