Osijek
JU PARK PRIRODE KOPAČKI RIT

Obilježavanje tradicionalne Međunarodne noći šišmiša
Objavljeno 6. rujna, 2019.
Obilježavanje Međunarodne noći šišmiša održava se u Kopačkom ritu u petak, 6. rujna, u 18 sati u Prijamnom centru parka.

I ove godine obilježit će se Međunarodna noć šišmiša u Kopačkom ritu pod okriljem Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša - EUROBATS, čime se upućuje na nezamjenjivu ulogu šišmiša u očuvanju prirodne ravnoteže u ekosustavima, kao i na potrebu njihova očuvanja. Šišmiši su jedini sisavci koji lete, a dosad je na Zemlji zabilježeno više od 1200 vrsta. U Hrvatskoj ima 35 vrsta i sve su strogo zaštićene Zakonom o zaštiti prirode.

Organizatori su priredili bogat program: igrokaz Intervju sa šišmišem Ehom s ekskluzivnim novostima o njegovu životu i navikama, zabavni kviz o šišmišima s nagradama za one koji znaju najviše, likovnu radionicu: izrada šišmiš-maski i figura, origami, bojanke, crtanje naopačke, oslikavanje lica, šišmiš-labirint i igre na travi, radionicu izrade kućice za šišmiše i hranilišta za šišmiše, prezentaciju i gledanje noćnog neba teleskopom (Studentsko astronomsko društvo Tardis Osijek), let iznad Kopačkog rita s pomoću virtualnih naočala IT tvrtke SPECTRE iz Valpova, radionicu sviranja djembe bubnjeva i nastup Udruge RitmOS i potragu za šišmišima bat-detektorom. E.N.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana