Mozaik
KONJIČKO NATJECANJE ZA DJECU

U Vinkovce stigli jahači iz devet udruga
Objavljeno 6. rujna, 2019.
Najmlađi natecatelj Gabrijel Rapčan, iz KK-a ‘’Eohippus’’, u svojoj kategoriji osvojio prvo mjesto

U konjičkom klubu ‘‘Eohippus‘‘ održano je 5. Županijsko natjecanje za djecu i mlade, 4. kolo, ujedno i finale kupa. Prvo kolo održano je u Županji u ‘‘Županjskom kasu‘, 2. kolo u novoosnovanom konjičkom klubu ‘‘Suvara‘‘ u Otoku, a 3. kolo prošlog vikenda u Županji u organizaciji KU-a ‘‘Stari graničar‘‘.

Ovakvu vrstu natjecanja pokrenuo je KK ‘‘Eohippus‘‘ još prije osam godina, ali na klupskoj razini. Kako je vrijeme prolazilo, natjecanje je iz klupskog preraslo u gradsko, zatim u županijsko, a kako vrijeme pokazuje, moglo bi postati i međužupanijsko natjecanje.

U Vinkovce su stigli jahači iz čak devet udruga i klubova s 26 jahača te su u KK-u ‘‘Eohippus‘‘ vrlo ponosni na tu brojku. Sva četiri kola sadržavala su tri kategorije jahača. Prva kategorija odnosila se na djecu od 10 do 14 godina. Ona su imala zadatak u što kraćem vremenu što točnije proći zadani poligon. U ovoj kategoriji u Vinkovcima nastupalo je pet jahača, a pobjedu je odnio domaći jahač, ujedno i najmlađi, Gabrijel Rapčan. Drugo mjesto osvojila je Lana Ivić (KU ‘‘Slavonija‘‘ Slavonski Brod), a treće mjesto Ana Ćekić (KK ‘‘Eohippus‘‘). U prvoj kategoriji tijekom cijelog kup-natjecanja sudjelovalo je osam jahačica i jahača. U ukupnom poretku u sva četiri kola, 1. mjesto osvojila je Lana Ivić (KU ‘‘Slavonija‘‘) s 11 bodova, 2. mjesto osvojila je Ema Jovanovac (KC ‘‘Županjski kas‘‘) s 9 bodova, 3. mjesto osvojila je Ana Ćekić (KK ‘‘Eohippus‘‘) sa 7 bodova i 4. mjesto Gabrijel Rapčan (KK ‘‘Eohippus‘‘) s 5 bodova.

Druga kategorija odnosila se na mlade jahače u dobi od 15 do 21 godine, koji su imali dvije utakmice. U prvoj utakmici morali su proći već spomenuti poligon, a druga utakmica bila je brzinska utakmica kroz čunjeve. U 4. kolu u ovoj kategoriji nastupalo je deset jahačica i jahača. Laskavu titulu pobjednice odnijela je Ema Lusavec (KK ‘‘Eohippus‘‘), drugo mjesto odnijela je također domaća jahačica Antonija Sedlar, a treća je bila Melani Nikolić (KU ‘‘Vranac‘‘, Donje Novo Selo).

U drugoj kategoriji tijekom cijelog kup-natjecanja sudjelovalo je 20 jahačica i jahača. U ukupnom poretku sva 4. kola, 1. mjesto osvojila je Ema Lusavec s čak 64 boda (KK ‘‘Eohippus‘‘), 2. mjesto osvojila je Antonija Sedlar (KK ‘‘Eohippus‘‘) s 46 bodova, 3. mjesto osvojila je Ana Kramarić (KK ‘‘Eohippus‘‘) s 38 bodova i 4. mjesto Noemi Mandić (KC ‘‘Županjski kas‘‘) s 30 bodova.

Treća kategorija odnosila se na jahače starije od 22 godine. Također su imali dvije utakmice, poligon i kapije. A pobjedu je odnio opet domaći jahač Jurica Rapčan, drugo mjesto osvojila je Tena Skokić (KU ‘‘Dorat‘‘, Vinkovci), a treća je bila Natalija Katanić (KU ‘‘Slavonija‘‘, Slavonski Brod). U trećoj kategoriji tijekom sva četiri natjecanja sudjelovalo je 24 jahačica i jahača, ali s obzirom na to da su to bile revijalne utakmice, nije bilo pobjednika u ukupnom poretku.

Za vrijeme natjecanja našim su najmlađim posjetiteljima volonterke Društva Naša djeca Vinkovci pripremile zanimljive radionice, a Konjički klub ‘‘Eohippus‘‘ im je zahvalio na tome.
Mario Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMOCIJA NOSAČA ZVUKA U SIKIREVCIMA

CD “Sikirevci selo moje’’
kao najljepša razglednica

2

UOČI KONCERTA U KLUBU BOOGALOO

Kandžija objavio spot za “Bambus i kavijar”

3

PRAVOSUĐE I NJEGOVE STRANPUTICE

HRT: Od 2. ožujka kreće nova sezona hit-serije “Novine”