Kultura
U SUBOTU POČINJU 24. DANI HRVATSKOG FILMA

Od sada pod imenom Ive Gregurevića
Objavljeno 6. rujna, 2019.
U Orašju u subotu počinju 24. dani hrvatskog filma, koji ove godine nose ime utemeljitelja Ive Gregurevića, velikana hrvatskog filma koji je preminuo početkom ove godine. Svečano je otvorenje u sportskoj dvorani, prije toga na groblju Karaula u Donjoj Mahali položit će se vijenci na Gregurevićev grob, a u novom parku u Orašju otkriti njegova bista.


Festival, koji traje od 7. do 14. rujna, otvara film Dopunska nastava redatelja Ivana Gorana Viteza, idućih dana na njegovu su programu Sam samcat Bobe Jelčića, Posljednji Srbin u Hrvatskoj Predraga Ličine, Sin (BiH) Ines Tanović, potom F20 Arsena Antuna Ostojića, Aleksi redateljice Barbare Vekarić, Lada Kamenski Sare Hribar i Marka Šantića te Mali Antuna Nuića.


U dječjem programu bit će Moj dida je pao s Marsa redatelja Dražena Žarkovića i Marka Škopa, Magareće godine Nenada Dizdarevića i klasik Družba sinjeg galeba Branka Bauera.

Dani se Orašju održavaju od 1995. U proteklih gotovo četvrt stoljeća manifestacija je prerasla u jednu od najvećih u regiji. Festival nema natjecateljski karakter, a dodjeljuje se Zlatni dukat, nagrada za prinos razvitku hrvatskog filma. Hina
Možda ste propustili...

10. OBLJETNICA SJEĆANJA NA DOMOVINSKI RAT

Vukovar 1991. u Belišću 2019.

OD 14. DO 16. 11. ISTODOBNO U 11 ZEMALJA

10. europska noć kazališta i u jedinom baranjskom kazalištu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

11. EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA DILJEM SLAVONIJE

Zaljubite se i vi u teatar

2

HRVATSKA FASCINACIJA STARIM EGIPTOM

Finissage izložbe Egipatsko blago u Osijeku

3

NOVI CIKLUS EDUKATIVNIH RADIONICA OSJEČKOGA HDLU-A

Obrazuju publiku koja se ne zadovoljava veselicama