TvObzor
HIT-FILMOVI KOJI U RUJNU STIŽU NA CINEMAX KANALE

Artik, Londonska polja, Škola strave, Odgojiteljica i Divljina
Objavljeno 6. rujna, 2019.

Tijekom rujna nedjeljom na Cinemaxu imat ćete priliku gledati avanturističku dramu “Arktik” i triler “Škola strave”, koji vas vodi u elitni internat Slaughterhouse. Amber Heard predvodi zvjezdanu glumačku postavu, koja uključuje Billyja Boba Thorntona i Thea Jamesa, u mračnom neizvjesnom trileru “Londonska polja”. Gledat ćemo i vrhunski drugi film scenaristice i redateljice Sare Colangelo “Odgajateljica”, koji je temeljen na hvaljenom izraelskom filmu.

Nedjeljne premijere
U avanturističkoj drami “Arktik” (Artic) jednom se čovjeku zrakoplov sruši na Arktiku nasukavši ga u ledenoj pustoši. Svaki dan izvodi istu rutinu u nadi da će biti spašen. Jednoga dana njegove nade dobivaju odgovor – pojavljuje se helikopter. No pilot strada u jakoj snježnoj oluji, a njegov kopilot ozbiljno je ozlijeđen. Čovjek pred sobom vidi dvije mogućnosti: ostati u uništenom avionu i pripremiti se za sigurnu smrt ili krenuti na put do najbliže polarne stanice, udaljene stotine kilometara. Čak i ako se odluči za potonje, njegove su šanse za preživljavanje nikakve. Premijera filma je 15. rujna u 20 sati.

Amber Heard predvodi zvjezdanu glumačku postavu, koja uključuje Billyja Boba Thorntona i Thea Jamesa, u mračnom neizvjesnom trileru “Londonska polja” (London fields) prema bestseleru Martina Amisa. Vidovita femme fatale Nicola Six (Heard) doživi mračno pretkazanje svog neminovnog ubojstva. Ipak, umjesto da se pokuša spasiti, upusti se u složeno zavođenje trojice različitih muškaraca – znajući da će jedan od njih biti njezin ubojica. Film će se premijerno prikazati 29. rujna u 20 sati.

“Škola strave” (Slaughterhouse rulez) vodi vas u Slaughterhouse, elitni internat gdje se dječaci i djevojčice pripremaju za moć i slavu… i gdje će upravo sresti dostojnog protivnika. Ovaj drevni i uređeni svijet uskoro će biti uzdrman do temelja – i to doslovno – kada kontroverzna lokacija hidrauličkog frakturiranja na dragocjenom školskom šumskom zemljištu izazove seizmička podrhtavanja, tajanstvenu vrtaču i oslobodi neizreciv užas. Uskoro će se uspostaviti novi poredak, a učenici, učitelji i školska direktorica uključuju se u krvavu borbu za opstanak. Premijera filma je 22. rujna u 20 sati.

Sjajna rola Maggie Gyllenhaal
U drami “Odgajateljica” (The kindergarten teacher) 40-godišnja Lisa Spinelli (Maggie Gyllenhaal) zaglavila je na Staten Islandu, u braku s dragim, ali neobazrivim suprugom i s djecom koja ju uglavnom ignoriraju, tijekom dana podučava u vrtiću postajući sve više otupjela. Njezin izvor radosti večernji je tečaj poezije na drugoj obali zaljeva Donjeg Manhattana. Ali jednog dana sve se mijenja – Lisa otkriva da je petogodišnji dječak u njezinu razredu možda pjesnik kakav ona može samo sanjati da bude. Postaje fascinirana. Može li ovo dijete biti čudo od djeteta? Mozart? Fascinacija se pretvara u opsesiju jer Lisa pomiče granice kako bi zaštitila dječaka od banalnog života koji dobro poznaje. U uznemirujućem vrhuncu Lisa riskira svoju karijeru, obitelj i slobodu kako bi njegovala njegov genij i eventualno pristupila vlastitom. Temeljen na hvaljenom izraelskom filmu, “Odgajateljica” je vrhunski drugi film scenaristice i redateljice Sare Colangelo.

”Divljina” (Wildlife) govori o 14-godišnjem Joeu, jedincu Jeanette i Jerryja – domaćice i profesionalca u golfu – u malom gradu u Montani 60-ih. Nekontrolirani šumski požar bjesni u blizini kanadske granice, a kad Jerry izgubi posao – i osjećaj svrhe – odluči se pridružiti borbi protiv požara ostavljajući svoju ženu i sina da se brinu za sebe. Odjednom prisiljen preuzeti ulogu odrasle osobe, Joe svjedoči borbi svoje majke da zadrži glavu iznad vode. Premijera filma je 8. rujna u 20 sati. (N.K.)
CINEMAX 2
Na Cinemaxu 2 tijekom rujna moći ćemo gledati crnu komediju “Sažaljenje” s komičarom Yannisom Drakopoulosom, koja proučava prirodu boli, tuge i suosjećanja. Od filmova iz regije izdvojio bih film “Teret”, redatelja Ognjena Glavonića, s Leonom Lučevom u glavnoj ulozi, i slovenski film “Izbrisana”, u kojemu glume Judita Franković, Sebastian Cavazza, Jernej Kogovšek i mnogi drugi. Oskarovski redatelj Mike Nichols donosi na veliki ekran priznatu kazališnu predstavu Patricka Marbera, film “Bliski odnosi”, s oskarovkom Julijom Roberts i za Oscar nominiranima Judeom Lawom, Natalie Portman i Cliveom Owenom.
ŠEĆER
Film “Šećer” (Acucar), redatelja Sergija Oliveira, iznosi na površinu doživotnu brazilsku bolest: robovlasništvo. Bethania se vraća na svoja polja, gdje je nekada bila šećerana nazvana po njezinoj obitelji Wanderley. Među fotografijama, fantastičnim stvorenjima, računima koje treba platiti, radnicima koji traže svoja prava nad zemljom, zvukovima i uspomenama stare kuće, Bethania se suočava sa sobom u sadašnjosti u kojoj su i prošlost i budućnost prijeteće. Film je postavljen u svemir magičnog realizma koji isprepleće osobnu priču Bethanije s formiranjem identiteta zemlje koja je i moderna i arhaična, suvremena i drevna, bijela i puno, puno više crna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana