TvObzor
JOKER

Joaquin Phoenix kao jedan od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca na filmu
Objavljeno 6. rujna, 2019.

Već se počelo šuškati o tome da će “novi” Joker, Joaquin Phoenix, biti nagrađen nagradom Oscar za ulogu koja je proslavila legendarnog Jacka Nicholsona i Heatha Ledgera. Uz njega ćemo gledati i dobitnika nagrade Oscar Roberta De Nira, a za režiju i produkciju zaslužan je nominirani za nagradu Oscar Todd Phillips, tvorac trilogije Mamurluk.

- Osjećam se jedinstveno. Teško je opisati svijet u kojemu sam se našao. Radimo nešto najstrašnije što ćete ikad vidjeti - rekao je Joaquin Phoenix.

Warner Bros. opisao je film kao “istraživanje čovjeka kojeg društvo nije uzelo u obzir, što nije samo glupo proučavanje likova nego i opomena društvu.”

Ovo je neispričana, samostalna priča o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca. Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima. Lik su stvorili Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, a prvi put se pojavio 1940. godine u stripu Batman #1. Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Redateljevo istraživanje Arthura Flecka (Phoenix), čovjeka kojeg je društvo odbacilo, nije samo studija o karakteru već puno više od toga. Kako ga je redatelj okarakterizirao, pogledajte u teaser traileru koji donosimo u nastavku.

U ostalim ulogama su: Zazie Beetz (“Deadpool 2”), Frances Conroy (TV’s “American Horror Story”), Marc Maron (“GLOW”), Bill Camp (“Red Sparrow”, “Molly’s Game”), Glenn Fleshler (“Barry”), Shea Whigham (“Kong: Skull Island”), Brett Cullen (“42”, Netflix’s “Narcos”), Douglas Hodge (“Red Sparrow”) i Josh Pais (“Going in Style”).

Joker, u distribuciji Blitza, u kina dolazi 3. listopada ove godine.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana