TvObzor
PINK FLOYD OBOŽAVATELJE ODUŠEVILI PRAVOM DISKOGRAFSKOM POSLASTICOM

Raskošan box set donosi najsvjetlije trenutke legendarnog benda
Objavljeno 6. rujna, 2019.
“The Later Years 1987-2019“, 18-dijelni set koji uključuje pet CD-ova, šest blu-ray izdanja, pet DVD-ova, dvije singlice i mnoštvo zanimljivih kolekcionarskih predmeta

Legendarni britanski sastav Pink Floyd najavio je raskošan kolekcionarski box set naslova “The Later Years 1987-2019“. Kao što to sam naslov sugerira, fokus ovog posebnog izdanja jesu glazbena ostvarenja nastala nakon što je Roger Waters napustio bend, a neumorna trojka u sastavu David Gilmour, Rick Wright i Nick Mason upustila se u samostalnu avanturu snimanja albuma i nezaboravnih svjetskih turneja koje se i danas prepričavaju. U tom razdoblju koji je donio rekordne prodaje albuma diljem svijeta nastala su tri studijska albuma – “A Momentary Lapse of Reason“, “The Division Bell“ te “The Endless River“, kao i dva live albuma – “Delicate Sound of Thunder“ i “Pulse“.

“The Later Years 1987-2019“, 18-dijelni set koji uključuje pet CD-ova, šest blu-ray izdanja, pet DVD-ova, dvije singlice i mnoštvo zanimljivih kolekcionarskih predmeta, ekskluzivno donosi 13 sati dosad neobjavljenog audio i vizualnog materijala, uključujući remasterirane videosnimke koncerta održanog u Veneciji 1989. na plutajućoj pozornici ispred trga Sv. Marka i koncerta održanog u Knebworthu 1990., čije će snimke kroz ovo izdanje prvi put u nekoliko desetljeće biti komercijalno dostupne javnosti.

Albume “A Momentary Lapse of Reason“ i “Delicate Sound Of Thunder“ remiksirali su David Gilmour i Andy Jackson, a u prvospomenuto izdanje uklopljene su dodatne restaurirane snimke preminulog klavijaturista Richarda Wrighta i nove snimke bubnjarskih dionica Nicka Masona kojima se nastojalo osvježiti kreativnu ravnotežu između tri člana sastava Pink Floyd.

U audio i videoformatu box set na DVD/blu-ray i 7“ singlici prvi put donosi snimku posljednjeg nastupa legendarnih Pink Floyda iz 2007., na kojem su se David Gilmour, Nick Mason i Richard Wright okupili kako bi odali počast bivšem članu i osnivaču sastava Sydu Barrettu. Uz ove snimke izdanje obuhvaća novootkrivene snimke s Pulse turneje i film Iana Emesa o albumu “The Endless River“ koji je svojevrsna posveta preminulom Richardu Wrightu.

Obožavatelje će dodatno oduševiti i kolekcionarski predmeti, poput replika programa s turneja, knjige s tekstovima pjesama i knjige rijetkih i neobjavljenih fotografija na 60 stranica.

Osim samog box seta, Floydi su najavili i CD izdanje te dvostruko LP izdanje koje će obuhvatiti najbolje trenutke ovog raskošnog kolekcionarskog izdanja.

Posebno box set izdanje “The Later Years 1987-2019“ Pink Floyda već je dostupno za prednarudžbu, a službeni datum objave je 29. studenoga 2019., kada će box set biti dostupan i hrvatskim fanovima u Dancing Bear dućanima, na www.dancingbear.hr i u svim bolje opremljenim prodavaonicama ploča. Box set će u Dancing Bear Shopu biti dostupan po cijeni od 2999 kuna, cijena jednostrukog CD-a bit će 99 kuna, a cijena dvostrukog LP-a bit će 249 kuna.(N.K.)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana