TvObzor
TRI NOVA SERIJALA

Undone, Temple i Unbelievable
Objavljeno 6. rujna, 2019.

Samo nas još nekoliko dana dijeli od početka jesenske sheme na televizijama u svijetu. Već je to vidljivo i na kalendarima serija, jer nas samo u petak, 13. rujna, očekuju tri zanimljive premijere. Amazon Video nam donosi "Undone", otkačenu animiranu seriju za odrasle koja priziva potragu za nadrealnim. Netflix u svoju "videoteku" dodaje miniseriju "Unbelievable", o tinejdžerici čiju prijavu silovanja policija odbaci kao lažnu. "Temple" britanskog kanala Sky One priča je o sudbini, kaosu i posljedicama koja nas pita koliko smo daleko spremni ići da bismo spasili osobu koju volimo.

Adrian Andrejek
UNDONE
Undone je prvi epizodni televizijski projekt rađen tehnikom rotoskopske animacije. Osam polusatnih epizoda prate Almu Winograd-Diaz, ženu koja nakon prometne nesreće vidi svog mrtvog oca. On ju gura da otključa svoju misterioznu sposobnost, koja joj omogućava putovanje kroz vrijeme i svemir s nadom da spriječi njegovu preranu smrt. Pitanje je hoće li Alma uspjeti, ili samo gubi razum.

Uloge: Rosa Salazar, Bob Odenkirk, Angelique Cabral, Constance Marie, Siddarth Shananjay, Daveed Diggs

Premijera: 13. 9.

Mreža: Amazon

Epizoda: 8
UNBELIEVABLE
Snimljena prema Pulitzerom nagrađenom izvještavanju, priča nove Netflixove limitirane serije prati tinejdžericu Marie Adler, koja je prijavila policiji da je silovana u svom domu, ali nakon što neki detalji izazovu sumnju u vjerodostojnost navoda, policija odbacuje njezinu prijavu kao laž. Istodobno dvije detektivke, udaljene kilometrima jedna od druge, Grace Rasmussen i Karen Duvall, upoznaju se tijekom dvije vrlo slične istrage o silovanjima u domovima žrtava.

Uloge: Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Danielle Macdonald, Kai Lennox

Premijera: 13. 9.

Mreža: Netflix

Epizoda: 8
TEMPLE
Britanska adaptacija švedske serije “Valkyrien”, koja se može pogledati na Pickboxu. Duboko ispod londonskih ulica krije se mračna tajna. Ilegalna klinika postavljena je u napuštenoj podzemnoj mreži tunela. Daniel je kirurg kojeg osobna tragedija potiče na liječenje svih onih koji su spremni platiti za medicinsku pomoć izvan sustava. Uz pomoć Leeja, nezadovoljnog vozača, i Ane, medicinske istražiteljice, Daniel nezakonito liječi kriminalce i hitne slučajeve koji ne mogu uobičajeno potražiti pomoć bolnici.

Uloge: Mark Strong, Carice Van Houten, Daniel Mays, Tobi King Bakare, Catherine McCormack

Premijera: 13. 9.

Mreža: Sky One

Epizoda: 8
Možda ste propustili...

GEZAN: KLUE (13TH RECORDS)

Vrisak za bolju budućnost

U PRODAJI NOVI ALBUM MATIJE DEDIĆA – TAJNA VJEŠTINA

Još jedan pozornosti vrijedan album

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana