Sport
BORNA BARIŠIĆ SPREMAN ZA MJESTO NA LIJEVOJ STRANI

Kukanja i alibija nema, pred nama je utakmica u kojoj moramo pobijediti
Objavljeno 4. rujna, 2019.
Dejan Lovren požalio se kako nije zadovoljan atmosferom u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Kaže, puno toga se promijenilo nakon osvajanja srebra u Rusiji, kao da je nestalo onog pozitivnog naboja kojim su odisali Vatreni na Svjetskom prvenstvu.

- Imam neki osjećaj koji nije dobar, ne sviđa mi se ova atmosfera - bio je iskren Lovren.

Da postoji neka nervoza u momčadi dalo se naslutiti i jučer nakon što je iznervirani Ante Rebić usred rečenice prekinuo razgovor s novinarima i otišao u svlačionicu. No, bivši igrač NK-a Osijek Borna Barišić, pak, govori kako je atmosfera u momčadi kao i na prijašnjim okupljanjima. Sjajna.

- Ma, sve je odlično - poručuje Čepinčanin Barišić, koji je nakon svjetske smotre preuzeo poziciju lijevog beka u kockastoj vrsti.

- Utakmica u petak bit će teška, igramo u gostima, a oni imaju jake napadače. No vjerujem da ćemo mi uzeti sva tri boda jer se dobro pripremamo i atmosfera u reprezentaciji je odlična - kazao je Borna Barišić te se opet okrenuo Slovacima:

- Oni igraju s mladom špicom koja se vraća u sredinu, nešto proigraju i s krilima, ali znamo mi to sve. Kada dođe utakmica, nešto je to drugačije, ali imaju oni i svojih slabosti koje ćemo mi pokušati iskoristiti.

Barišić nije tip igrača koji će iznositi "prljavi veš iz kuće", ali koliko god izgovarao riječi sjajno, odlično... činjenica je da Hrvatska u ovim kvalifikacijama za Euro ne igra na razini koja se očekuje od viceprvaka svijeta.

- Uvijek dajemo najviše od sebe. Nije uvijek lako biti na razini Svjetskog prvenstva, ali sigurno je da tko god igra, daje sto posto. Tako će biti i u Slovačkoj, idemo se tamo potruditi i dobiti utakmicu.

I na tom putu ne smije biti nikakvih izgovora u smislu ozljede ili nije igrao ovaj ili onaj.

- Nemamo ništa od razgovora o onima kojih nema. Kukanja i alibija nema, imamo širok kadar, a sigurno da imamo igrače i koji mogu zamijeniti na neki način one kojih nema. Rakitić će nedostajati, tu nema sumnje, ali koga nema, bez njega se mora i može - zaključio je bivši igrač osječkih bijelo-plavih. I. Li.

Moglo bi biti slično kao u Mađarskoj
 
Josip Brekalo uživa u reprezentativnom okruženju iako još ne zna koju će mu ulogu u momčadi dodijeliti izbornik Zlatko Dalić, hoće li biti desni bočni ili nešto drugo, kaže, time se i ne zamara.

- Na raspolaganju sam, pa što god izbornik odluči.

Brekalo i suigrači od ponedjeljka svakodnevno treniraju, ali i analiziraju suparnika.

- Imaju dobre pojedince. Škriniar iz Intera, Hamšik je isto tako dobar igrač, a imaju još dobrih veznih igrača. Sigurno neće biti lako, moglo bi biti slično kao u Mađarskoj, ali mi moramo pokazati neko drugo lice. Vidjet ćemo u petak je li ovo teže gostovanje nego u Mađarskoj.