Crna kronika
REKORDNA KAZNA

Pijani vozač (52) iz Osijeka kažnjen sa 76.000 kuna!?
Objavljeno 5. rujna, 2019.
Iako ima zabranu vožnje, pijan je skrivio sudar, ignorirao policijski zahtjev da stane i prošao kroz crveno na semaforu

Nakon stupanja na snagu izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kazne su za najteže prekršaje postale drakonske. Nemali broj vozača je zbog ponovljenih prekršaja na svojoj koži osjetio kako je to dobiti 30.000 kuna kazne. Svako malo osvane novi rekorder po visini novčane kazne, ali slučaj pijanog Osječanina nadmašio je sve dosadašnje.


Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, s nestvarnih 76.000 kuna i zabranom vožnje dvije godine kažnjen je 52-godišnji vozač koji je u utorak u Osijeku pijan izazvao sudar, odbio se zaustaviti na zahtjev policije te prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, a vozio je iako mu je dozvola bila privremeno oduzeta!


Osječko-baranjska policija u srijedu je izvijestila da je uhitila 52-godišnjaka koji je neprilagođenom brzinom s 2,8 promila alkohola u krvi u utorak oko 20.45 udario u parkirani automobil te nastavio voziti unatoč zahtjevu policije da se zaustavi.


Na raskrižju je prošao kroz crveno svjetlo, ali je poslije ipak stao. Policajci su odmah shvatili da je vozač pijan, a to je potvrdio i alkotest, koji je pokazao respektabilnih 2,8 promila. Vozač je nakon toga uhićen jer su policajci dobili dojavu da je riječ o recidivistu, koji zbog već počinjenog prekršaja nije smio voziti.
Za sve navedene prometne prekršaje predviđena mu je novčana kazna od 76 tisuća kuna i zabrana vožnje od dvije godine, kao i 24 negativna prekršajna boda, kažu u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.


Milan Bugarić
Osim zabrane vožnje na dvije godine, pijani 52-godišnjak si je priskrbio i 24 negativna boda
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike