Sport
ČEPIN PORAŽEN U DERBIJU

U Požegi igra bila dobra, ali se kući vratili praznih ruku
Objavljeno 5. rujna, 2019.
S tri dana pogotka na domaćem startu prvenstva Treće HNL "Istok" i isto toliko osvojenih bodova nogometaši Čepina otišli su na prvo ovosezonsko gostovanje u Požegu. Bio je to derbi, a u njemu su Čepinčani ostali praznih ruku (2:0). Domaća je Slavonija za dva pogotka nadjačala izabranike trenera Igora Totha, koji nisu uspjeli zatresti mrežu u srcu Zlatne doline iako je za to bilo više prilika. Znatno više nego tjedan prije, kada je Oriolik uvjerljivije poražen (3:0) otišao s igrališta pokraj Uljare, gdje su "zeleni" bili, praktički, stopostotni. Inverzan je, dakle, bio požeški slučaj, koji nam je prepričao čepinski strateg:


- Nakon što smo Oriovčane svladali bez puno prilika, u Požegi smo ih stvorili dosta, ali pritom i iskazali nesnalažljivost. Išlo je zapravo otpočetka sve naopačke, jer nam se ozlijedio stoper Dragojević, potom zadnji vezni Goluža te sam načinio izmjene koje nisam planirao, ostavši tako bez alternativa za anuliranje rezultatskog zaostatka. Trebala je situacija biti suprotna jer smo u prvom dijelu bili znatno bolja momčad, nismo uspjeli realizirati ni kazneni udarac, tako da je gotovo bilo očekivano da ćemo ga potom primiti. Dogodilo se to početkom nastavka, kada smo primili pogodak i zatim neorganizirano nasrnuli da bi ubrzo druga lopta završila u našoj mreži, nakon čega se uvukla nervoza i nije više bilo moguće odgovarajuće vratiti se u susret - dodao je taj Đakovčanin na klupi Čepina, zadovoljan što je većim dijelom, unatoč porazu, prikazana igra bila bolja nego prethodna na domaćem terenu. Na njemu je nedjeljna mogućnost popravka požeškog posrtanja jer u posjet dolazi novogradiška Sloga, koja je posljednji put teže stradala.
- Volio bih ponavljanje toga ishoda, ali ga je teško očekivati jer su sada drugi odnosi. Novogradiščani, uz to, dolaze osokoljeni uspjesima u kupu i prvenstvu te rasterećeni rezultatom. Ni mi nemamo neki imperativ, ali želimo razveseliti naše pristaše tako da o tome itekako razmišljamo. I dakako o pobjedi, do koje ćemo doći odigramo li na gornoj granici mogućnosti, jer je praksa pokazala da sve ispod toga ne donosi rezultat. Nećemo, vjerojatno, biti ni kompletni, ali u kadru imamo igrače koji će moći nadomjestiti izostale i ostvariti priželjkivani rezultat, odnosno ostaviti bodove u kući - umjerenim je optimizmom zaključio Toth, nadajući se da će se netko od ozlijeđenih u međuvremenu oporaviti. D.Lekšan
Možda ste propustili...