Sport
PRIJATELJSKE PROVJERE OSJEČKIH KOŠARKAŠA U BIH

Napadački dio djeluje dobro, ali u obrani curi na sve strane
Objavljeno 5. rujna, 2019.

Košarkaši s Drave počeli su polako razbijati rutinu pripremnog razdoblja. Nakon dvotjednih treninga, "brokeri" su se okušali i u prvim utakmicama, dakako prijateljskim, koje su imale i međunarodni predznak.

Vrijednosnice Osijek su početkom tjedna nakratko napustile Gradski vrt kako bi u Mostaru odigrale dvije provjere protiv prvoligaša Zrinjskog. Mostarci su prije godinu dana bili i prvaci Bosne i Hercegovine, a u ogledima s hrvatskim premijerligašem upisali su dvije pobjede. Prvi je domaćin dobio sa 89:77 (27:23, 21:21, 19:12, 22:21), a dan poslije bilo je puno neizvjesnije i zanimljivije. No, Zrinjski je na kraju bolje odigrao samu završnicu i susret dobio s tijesnih 96:95 (17:29, 26:21, 23:28, 30:17).

- Prvu smo utakmicu odigrali nakon što smo na putu proveli devet sati. Odrazilo se to na našu prezentaciju na parketu, gdje smo ipak bili dosta dobri u prvih 20 minuta. Drugi dvoboj smo mogli zaključiti u plusu, posebno nakon što smo u prvom poluvremenu imali i prednost od 18 poena. Nakon toga sam izmjenama razbio naš dobar ritam, jer htio sam dati minutažu svim igračima. Rezultat u ovim utakmicama, uostalom kao i uvijek tijekom priprema, nije bio u prvom planu, ali stoji da smo uz malo više koncentracije mogli drugu utakmicu riješiti u našu korist - priznaje trener Domagoj Kujundžić, koji nije nezadovoljan s premijernim prijateljskim izdanjima uoči nove prvoligaške košarkaške sezone.

- Ne treba zaboraviti da je ovo potpuno nova momčad, mlada, tek smo na početku, ali stvari se odvijaju željenim tijekom. Privodimo kraju treći pripremni tjedan, dobro se radi, zdravstveni bilten je u redu. Ove utakmice pokazale su ono što smo i očekivali. Napadački smo vrlo jaki, ali isto tako je jasno da ćemo morati dobro zapeti na stvaranju kvalitetne obrambene kemije. Primili smo 90 poena u prosjeku, jasno da je to previše - smatra trener osječkih košarkaša, koji su u Mostaru nastupili u sastavu: Bašić 10 (druga utakmica 11 poena), Jordano 17 (14), Filipović, Kujundžić 16 (30), Dmitrović, Ćorić 16 (8), Šarenac 11 (8), Darling 5 (3), Turalija - (11), Buljević 2 (10).
Trenutni roster još uvijek nije konačan, ali isto tako ovo bi mogla biti momčad koje će za tri tjedna krenuti u novu sezonu. Osječkim "brokerima" se na putu za Mostar pridružio i Lovo Buljević, donedavni centar Cedevite, s kojim se očekuje i potpis ugovora. To znači da ne dolazi Kongoanac Bakumanya, kojeg se očito više ne isplati čekati. Možda Kujundžić ipak dočeka još jedno novo lice u svlačionici, ali zasada će stvarati igru od ovoga što mu je trenutno na raspolaganju.

Nino Benčina
Domagoj Kujundžić

trener "brokera"

Ne treba zaboraviti da je ovo potpuno nova momčad, mlada, tek smo na početku, ali stvari se odvijaju željenim tijekom
DVIJE PROVJERE U TUZLI
Po povratku iz Mostara Vrijednosnice Osijek će samo kratko biti u svom Gradskom vrtu, a onda ponovo odlaze na dvodnevni izlet preko granice. U petak i subotu slijede dvije nove provjere u susjednoj BiH, a nakon Zrinjskog, "brokeri" će u Tuzli odmjeriti snage s košarkašima Slobode. Tjedan dana nakon ispita u Tuzli uslijedit će i prve provjere na domaćem parketu...
Najčitanije iz rubrike