Osijek
DAN VIŠNJEVCA

Uoči Dana MO i crkvenog goda fišijada sa sto prijavljenih ekipa!
Objavljeno 5. rujna, 2019.
Obilježavanje Dana Mjesnog odbora Višnjevac i crkvenog goda Župe Rođenja Blažene Djevice Marije imat će i ove godine sjajnu uvertiru. Naime, dan prije, u subotu, u središtu tog prigradskog naselja najavljena je fišijada, na koju se prijavilo više od sto ekipa!

- Kako svaka ekipa ima između osam i deset članova, jasno je da će samo taj dio naše proslave na jednom mjestu okupiti gotovo tisuću posjetitelja - sa zadovoljstvom će Mirko Ivković, predsjednik Vijeća tog MO. Tome će prethoditi humanitarni nogometni turnir "4 kafića" na nogometnom igralištu i memorijalni šahovski turnir (u sjedištu MO) te svečana akademija u Perivoju hrvatskih branitelja. Organizatori, Župa i Vijeće, ovom prigodom predstavljaju rad i nastup škole i vrtića te klubova koji djeluju u tom prigradskom naselju. Sve će kulminirati od 20 sati nastupom tamburaškog sastava Hrvatski sokol, ali i klape "Čikat" iz Malog Lošinja.

- Naravno, valja napomenuti kako obilježavanje našeg dana traje cijeli tjedan, natjecanja su se odvijala u boćanju i belotu, a u nedjelju je na rasporedu i ribičko natjecanje - najavit će Ivković. Nije zanemarena ni duhovna dimenzija, u četvrtak je počela trodnevnica Maloj Gospi, koja će u subotu biti zaključena procesijom.

Nedjelja je dan za svečanu sjednicu Vijeća, na kojoj će biti gosti iz gradske i županijske vlasti, s početkom u 9.30. Pola sata poslije kod spomenika u Perivoju, u čast poginulih branitelja i građana bit će položeni vijenci, a u 10 sati je središnja sveta misa. D.Ku.
INVESTICIJE U MO VIŠNJEVAC
I u proteklih godinu dana u prigradskom Višnjevcu realizirao se (ili je u tijeku) niz investicija financiranih što iz gradskog proračuna što kroz projekte Europske unije. Najvrjedniji je svakako završetak dugoočekivanog vrtića, kapaciteta 120 djece, koji upravo ovih dana prima svoje prve jasličare i vrtićarce. Riječ je o gradskoj investiciji vrijednoj približno deset milijuna kuna i projektu koji s 1,5 milijuna kuna sufinancira Ministarstvo demografije.

Potom je tu nastavak realizacije etapnog projekta zacjevljenja kanala Crni fok (uz investicijsko sudjelovanje Hrvatskih voda), koji je sve donedavno bio neprijelazna granica za susjedne višnjevačke i josipovačke ulice. Nastavit će se i obnova kolnika i ulične rasvjete, što se financira sredstvima kojima raspolaže Vijeće MO Višnjevac. D.Ku.
Možda ste propustili...

NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU

Gradski rashodi 85,5 milijuna kuna

KREVETI IZ 1983. OTIŠLI U ZABORAV

Na Ginekologiji dva nova porođajna kreveta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana