Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKI ŽUPAN BOŽO GALIĆ U RADNOM POSJETU OPĆINI JARMINA

Vrtić i dom za
starije glavni projekti
Objavljeno 4. rujna, 2019.
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima posjetio je u srijedu Općinu Jarmina što je nastavak županovih aktivnosti u posjetima općinama jer drži kako na taj način najbolje može doznati kakvi su problemi u pojedinoj općini i kako najbolje mogu pomoći županijske službe. Na radnom sastanku s načelnikom Andrijom Draganićem i njegovim suradnicima župan Galić razgovarao je o gospodarskim projektima kojima se želi pridonijeti razvoju općine. Istaknuti su i najvažniji projekti, a na tom je popisu svakako izgradnja dječjeg vrtića u Jarmini, čija je vrijednost sedam milijuna kuna te nastavak uređenja Ulice Ivana Zajca. Od planova je istaknuta izgradnja hladnjače za pohranjivanje voća koja je nužna jarminačkim voćarima kako ne bi više bili ucjenjivani od tvrtki koje otkupljuju voće, te o izgradnji doma za starije i nemoćne osobe. U sklopu radnog posjeta, župan i suradnici obišli su i gradilište dječjeg vrtića.


- Razovarali smo s načelnikom i upoznali se što su sve učinili ove godine i kako realiziraju svoj program i kojom dinamikom i što mi možemo pomoći da bi ovu godinu završili onako kako su i planirali. Upoznali smo se s onim što je učinjeno, ali i što nije te nam je objašnjeno koji su razlozi da nešto nije napravljeno. Pomoći ćemo im i da poslože program za sljedeću godinu u svim područjima aktivnosti Općine, u provedbi kapitalnih projekata i korištenju fondova Europske unije, strukturnim projektima u školstvu, zdavstvu – rekao je župan Božo Galić.


Glavni projekti u Jarmini su izgradnja dječjeg vrtića koja je već započela i rok gradnje je devet mjeseci, dovršetak asfaltiranja prometnice u Zajčevoj ulici, a kao glavni projekt planiran u sljedećoj godini koji će aplicirati za sufinanciranje je dom za starije i nemoćne osobe. Jarminčani velike nade polažu i u najavljenu izgradnju hladnjače na njihovu području jer domaći voćari neće biti ovisni o, ponekad, lihvarskom ponašanju i ucjenjivanju otkupljivača voća koji nude nisku cijenu jer znaju da će voćari radije prodati i po nižoj cijeni nego da urod propadne. Kada budu imali hladnjaču, voćari neće morati pristajati na cijenu koja im ne odgovara i ne pokriva troškove proizvodnje jer će čuvati voće dok se na tržištu ne postigne prihvatljiva cijena.
Načelnik općine Andrija Draganić rekao je kako im je trenutno glavni projekt izgradnja dječjeg vrtića kako bi smjestili svu jarminačku djecu u vrtićkoj dobi. M.Flego
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BARANJA NE OSTAJE BEZ PREPOZNATLJIVIH MANIFESTACIJA

Održat će se Vinski maraton,
Ribarski dani, Paprika fest...

2

OD POČETKA LIPNJA

Đakovo prvi put dobilo poljoprivrednog redara

3

POVEĆANJE TEMELJNOG KAPITALA TVRTKE

Grad Vukovar i Komunalac riješili višegodišnju zavrzlamu