Mozaik
OSJEČKI BOLERO U MAĐARSKOJ

Plesači pokupili niz odličja
na međunarodnoj sceni
Objavljeno 4. rujna, 2019.
Na Svjetskom prvenstvu u Češkoj predstavljat će Hrvatsku u konkurenciji 40-ak zemalja

Kulturno-umjetničko centar Bolero Osijek nastavlja nizati fantastične rezultate i na međunarodnoj sceni. Ovaj put plesački osječkog Bolera nastupili su na Međunarodnom natjecanju u mađarskom gradu Siofoku:


- Plesači Bolera iz Osijeka, Đakova, Vukovara i Vinkovaca imali su vrlo malo vremena za odmor tijekom ljetnih praznika. Plesni raspored bio im je pun plesnih aktivnosti, treninga i priprema za nadolazeći dio natjecateljske sezone. Natjecateljsku sezonu počeli smo na jakom međunarodnom WADF natjecanju "IV. International Beach Dance Cup" u Siofoku. U konkurenciji plesača iz Mađarske, Ukrajine, Rusije, Švicarske, Italije, Austrije, Češke, Slovačke, Grčke i drugih zemalja, natjecatelji Bolera ostvarili su niz vrijednih rezultata i to finale djeca Salsa solo, polufinale - juniori Salsa i Bachata solo, finale Salsa solo odrasli, 2. i 3. mjesto juniori Salsa i Bachata par, 2. mjesto Salsa par odrasli, 1. mjesto Street Show solo, odrasli, 1. mjesto Hip Hop mala grupa djeca, 1. mjesto Hip Hop mala grupa juniori, 2. mjesto Belly Dance Show solo, juniori. Nakon Siofoka dolazi dio priprema dorade koreografija i tehničke vrijednosti plesača te odrade kondicijskog dijela programa kako bi plesači dali svoj trenutačni maksimum na međunarodnim natjecanjima u Osijeku - 8. Euro Show Dance Challenge, 26. listopada, Grand Prixu u Temisvaru, početkom studenoga, i na Svjetskom prvenstvu u Liberecu, Češka, sredinom studenoga, gdje će predstavljati Hrvatsku u konkurenciji 40-ak zemalja i nekoliko tisuća plesača – kaže trener Bolerovih plesača Igor Vajnberger. U Siofoku su se istaknuli odlični mladi plesni par Laura Pavić i Gabrijel Mihalik, koji su osvojili broncu u salsi te srebro u bacahati, u kategoriji juniora, a treba svakako pohvaliti i par Iva Huiber i Josip Sever Smrček, koji su osvojili 2. mjesto u salsi za odrasle te Petru Bulović za drugo mjesto u trbušnom plesu, Filipa Križaneca za dva prva mjesta u hip-hop plesu te Anu Mihelčić za šesto mjesto u salsi solo.


- Iznimno smo ponosni na sve naše plesače, naravno kao majka posebno sam sretna i ponosna na svoju Lauru i Gabija koji su još jednom pokazali da su u samom europskom vrhu. Najvažnije je da su oni sami toliko jednostavni, sretni sa svakim dobrim nastupom i uopće se ne opterećuju nekakvim velikim rezultatima, plešu s mnogo ljubavi i osmijeha - kaže Laurina majka Ana Pavić. Osječki plesači u proteklom su razdoblju nastupili na još jednoj iznimno važnoj i cijenjenoj plesnoj radionici.


- Kada nešto voliš i u tome uživaš svaka nagrada samo je motiv više da nastaviš. Tako su meni ove medalje u Mađarskoj dale još jedan zamah više, kao i mom partneru Gabrijelu da na svakom novom nastupu pružimo još više i bolje. Poseban je osjećaj bio plesati s majstorima latinoameričkih plesova u Ogulinu, to je za mene neprocjenjivo iskustvo koje ću pamtiti čitav život - kaže simpatična Laura, djevojka neograničenih plesnih mogućnosti.
Vladimir Grgurić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana