Regija
MODERNIZIRAN SUSTAV PARKIRANJA

U centru Vukovara displayevi sada pokazuju broj slobodnih mjesta za parking
Objavljeno 4. rujna, 2019.
VUKOVAR - Građani Vukovara, ali i oni koji u njega dođu iz drugih mjesta, znaju koliko im je ponekad potrebno vremena i strpljenja kako bi pronašli slobodno mjesto za parking. Nerijetko se događa da vozači dugo kruže ulicama, a dođe i do međusobnih svađa oko toga tko je prvi uočio slobodno mjesto. Taj će problem, kada je riječ o prvoj parking zoni, ubuduće biti riješen, s obzirom na to da je gradska tvrtka Komunalac, koja je zadužena za naplatu parkirališta, postavile displayeve koji sudionicima u prometu pokazuju koliko u toj zoni ima slobodnih mjesta. Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček pojasnio je kako će displayevi biti na tri lokacije.

- Komunalac je dužan od prihoda ostvarenih naplatom parkinga ulagati u nove i sanaciju postojećih parkirališta, ali i modernizaciju koja vozačima olakšava parkiranje. Jedini smo grad u Hrvatskoj u kome displayevi pokazuju ima li slobodnih mjesta za invalide, a treći, nakon Dubrovnika i Splita, koji ima najmoderniji sustav. Na svim mjestima za parkiranje u prvoj zoni postavljeni su senzori, tako da se brojka na displayu mijenja i pokazuje stvarno stanje na terenu - rekao je Pavliček, dodajući kako je riječ o inovativnom projektu koji pomaže građanima u pronalasku parkinga u samom središtu grada. Investicija je vrijedna oko 350 tisuća kuna.

Od polovine srpnja prošle godine parkirališta su u Vukovaru podijeljena u dvije zone, s tim da prva zona obuhvaća Parobrodarsku, Ulicu Josipa Jurja Strossmayera i Lokvanjski sokak. U njima cijena parkiranja po satu stoji četiri kune, dok je u ulicama svrstanim u drugu zonu cijena parkiranja tri kune po satu. Prilikom podjele parkirališta u dvije zone bilo je različitih komentara, a mnogi su prigovarali zbog odluke da se parkiranje u samom središtu grada naplaćuje kunu više nego u drugim dijelovima, međutim, neupitna je činjenica da Vukovaru nedostaje mjesta za parkiranje te da se u posljednjih godinu dana u tom smislu dosta toga napravilo. Na više su lokacija u različitim dijelovima grada sagrađena nova ili obnovljena stara parkirališta, u nekim je dijelovima parkiranje definirano na drugačiji način kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, a iz Grada najavljuju kako će s tom praksom nastaviti.

Investiranje sredstava prikupljenih naplatom u displayeve potez je koji je naišao na odobravanje, uz preporuku mjerodavnima da na isti način olakšaju pronalaženje slobodnog mjesta za parkiranje i na drugim lokacijama. D. Korpoš

Dragana Korpoš
Možda ste propustili...

POČINJE GRADNJA OBILAZNICE BELOG MANASTIRA

Centar grada bez tranzita

OBIŠLI CESTU PRKOVCI-BABINA GREDA

Kladavčani konačno dobili asfalt

USPJEH VALPOVAČKOG INOVATORA MIROSLAVA ŠPIRANOVIĆA

Nagrađeni izum "Distancer 2M" podsjeća na poštivanje razmaka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOBRA VIJEST IZ BARANJE

U prvi će razred 20-ak djece više nego rujna 2019.

2

IZ ŽUPANJSKE POSAVINE TRI KANDIDATA

Na izbornim listama su dva Štitarca i Županjac

3

RAZVOJNI SPORAZUM ZA PODRUČJE SLAVONIJE, BARANJE I SRIJEMA

Potpisani ugovori za pet projekata vrijednih 148 milijuna kuna